Mihai Tudose ar accepta să intre în Guvern, la propunerea lui Ciolacu: „Într-o singură situație nu pot să-l refuz, atunci când vine el prim-ministru”

Mihai Tudose ar accepta să intre în Guvern, la propunerea lui Ciolacu: „Într-o singură situație nu pot să-l refuz, atunci când vine el prim-ministru”
Publicat: 27/01/2023, 22:37

Vicepreședintele PSD Mihai Tudose a spus, vineri, la Brăila, că nu îl va refuza pe Marcel Ciolacu în cazul în care îi va propune să preia conducerea unui minister şi că nu are vreo preferinţă legată de vreun minister anume.

„Dacă îmi permite domnul președinte Ciolacu, am să spun o discuție pe care am avut-o doar eu cu domnia-sa, știi la ce mă refer, Marcel, am avut mai multe discuții pe această temă și la formarea primului guvern de coaliție, iar răspunsul meu a fost «Nu, nu mă interesează». E corect până aici? Domnia-sa a insistat, și domnul Stănescu a insistat ș.a.m.d. I-am spus atunci domnului președinte Ciolacu că într-o singură situație nu pot să-l refuz, atunci când vine el prim-ministru, fiindcă și el atunci când eu am fost prim-ministru n-a zis nu să vină alături și să facem o echipă, să muncim alături unul de celălalt pentru Guvern, pentru țară. În condițiile în care domnia-sa îmi solicită acest lucru, nu am ce face și voi accepta. De aici încolo, mingea e la el”, a declarat Mihai Tudose.

La rândul său, liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat vineri, la Brăila, că este „ferm convins” că se va respecta acordul din Coaliție, iar el va fi prim-ministrul României. „Această rotație este stipulată într-un acord politic”, spune liderul PSD. Aceasta a precizat însă că nu vrea să fie „prim-ministrul unui guvern tras în căciulă”.

Marcel Ciolacu, secretarul general al PSD Paul Stănescu, vicepreședinte PSD Mihai Tudose și Francisk Chiriac, președinte PSD Brăila și CJ Brăila, au susținut vineri la Brăila o conferință de presă, după conferința de alegeri interne a organizației județene PSD Brăila.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A intrat în presă accidental, după ce a câștigat un concurs la un post local de televiziune din Constanța,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase