Mihai Tudose, lampa lui Aladin și un mesaj acid pentru Raluca Turcan: ”Nu știe nici cum o cheamă”

Mihai Tudose, lampa lui Aladin și un mesaj acid pentru Raluca Turcan: ”Nu știe nici cum o cheamă”
Mihai Tudose, lampa lui Aladin și un mesaj acid pentru Raluca Turcan
Publicat: 01/09/2021, 14:28

Pa pagina sa de socializare, Mihai Tudose – prim-vicepreședinte PSD – îi transmite un mesaj acid ministrului Muncii, Raluca Turcan, după declarațiile făcute de aceasta la un post de televiziune.

Pornind de la ideea că guvernul condus de Florin Cîțu nu face altceva decât să se uite ”în lampă” (n.red. – aluzie la lampa lui Aladin, amintită de Raluca Turcan), Mihai Tudose scrie că ministrul Muncii încurcă ”frecatul cu uitatul”, iar termenul ”dezvoltare” este incompatibil cu ”din ce în ce mai tânăra Raluca”.

”Guvernu’ lu’ uitatu’n lampă. Eroina principală și reprezentativă, în egală măsură, este, bineînțeles, vechea noastră «prietenă bună la toate», Raaaaluca Turcan (Von Brukenthal pentru prieteni). Personajul a debitat aseară, la un post tv, următoarele: «Nu cred că este oportun acum să încep să dau cifre, pentru că mă uit și eu la diverse analize economice, n-am o lampă a lui Aladin în care să privesc și să vă spun cum vor crește prețurile». Ne așteptam, poate, de la alții să încurce frecatul cu uitatul, sau poate este o nouă etapă a existenței ciudatului personaj. Am vrut inițial să scriu că este o nouă etapă în dezvoltare, dar mi-am dat seama că «dezvoltare» este un termen eminamente pozitiv, ceea ce îl face total incompatibil cu din ce în ce mai tânăra Raluca”, scrie Mihai Tudose în mediul online.

Social-democratul mai scrie, în aceeași postare, că Raluca Turcan este un personaj ”trist”, neștiind că toate costurile cu forța de muncă pot fi regăsite în prețuri.

”Mai mult, în aceeași emisiune, tristul personaj declară: «Pentru că, de unde mai vin aceste creșteri de prețuri… De la angajatorii care, de exemplu, nu-și pot susține forța de muncă și atunci transferă costurile cu forța de muncă în prețuri»”, îi transmite Mihai Tudose ministrului Muncii.

Mihai Tudose: ”Mai trăiți? Noapte bună, Raluca!”

Mihai Tudose o critică, vehement – dar cu puternice inflexiuni ironice – pe Raluca Turcan, după ce aceasta s-a referit la costurile legate de forța de muncă, făcând și un apel scurt la istorie, respectiv un exemplu legat de perioada sclavagismului.

Postarea social-democratului se încheie cu o… urare adresată Ralucăi Turcan, în contextul în care rezultatele ”frecatului” pe la guvern nu aduce rezultate pozitive pentru România.

”Mai trăiți? Adică ministrul muncii nu știe că întotdeauna costurile cu forța de muncă se regăsesc în preț! Chiar și în timpurile sclavagismului, acea cană de apă și acel colț de pâine se regăseau în prețurile bunurilor obținute prin munca sclavilor. Noi nu mai suntem în sclavagism, Cîțu nu știe cum e cu pâinea, ministrul finanțelor nu știe cum e cu salariul, ministrul muncii nu știe nici cum o cheamă și nici măcar care e treaba cu costurile generate de forța de muncă.

În fond, poate că gura păcătoasei adevăr grăiește și că mai bine tot guvernul, decât să se apuce să facă ceva, orice, la care oricum nu se pricepe deloc, mai bine să stea și să se uite în grup la lampă, căci rezultatele “frecatului” lor pe la guvern le vedem cu toții.  Noapte bună, Raluca!”, încheie Mihai Tudose postarea dedicată Ralucăi Turcan.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Secretul rușinos din trecutul lui Florin Piersic. O colegă l-a dat de gol acum, la...
FOTO. Gimnasta și-a dezvăluit marele secret! Imagini incendiare cu tânăra: e și frumoasă, dar și...
O femeie și-a dus băiatul de 9 ani la medic. A rămas șocată când a...
De ce și cum îți dai seama că duci lipsă de calciu. Semnele care apar...
"Tot a luat, frigiderul, maşina de spălat nouă! Tot". Localnici din Gorj, în lacrimi după...
Manchester City s-a calificat în finala Champions League. Finala va avea loc pe 10 iunie,...
Vizita la RAR: Ce a făcut un șofer pentru a trece inspecția
Calendar ortodox 2 iunie 2023. Ce sărbătoare este vineri? Este dezlegare la pește!
Cine este Bianca, tânăra în vârstă de 17 ani care a fost ucisă de cel...
BANCUL ZILEI. Bulă: Ospătar, ăsta e cotlet de miel sau de porc?
Elon Musk este din nou cea mai bogată persoană din lume / Luna mai una...
Așa o face fericită Radu Siffredi pe Oana Matache, când cred că nu îi vede...
ADEVĂRATA călătorie spre CENTRUL PĂMÂNTULU! China, ÎNGROZITĂ de ce a găsit!
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
ADEVĂRUL în cazul Caracal! S-A AFLAT ce a făcut DINCĂ cu Luiza Melencu și Alexandra...
Scandal uriaș în plină grevă. Un profesor a fost bătut de soțul directoarei pentru că...
Medicii au rămas ȘOCAȚI! Ce au găsit în corpul lui Luis Lazarus, după ce i-au...
Avertisment MAE pentru cei care merg în Bulgaria, Grecia sau Turcia, în minivacanța de Rusalii....