Mihai Tudose nu crede în optimismul premierului Cîțu: ”A și deschis șampania, doar-doar pocnitura va abate atenția de la tăierile de care s-a apucat cu râvnă sadică”

Redactor:
Cristian Lisandru
Mihai Tudose nu crede în optimismul premierului Cîțu: ”A și deschis șampania, doar-doar pocnitura va abate atenția de la tăierile de care s-a apucat cu râvnă sadică”
Mihai Tudose nu crede în optimismul premierului Cîțu: ”A și deschis șampania, doar-doar pocnitura va abate atenția de la tăierile de care s-a apucat cu râvnă sadică”

Mihai Tudose postează, pe pagina sa de socializare, un text în care consideră că optimismul premierului Florin Cîțu este nejustificat. Sub titlul ”O guvernare răsuflată înainte de vreme”, social-democratul insistă asupra ”tăierilor” decise de actualul guvern și avertizează că ”poporul începe să simtă grija guvernării de dreapta”.

În fiecare zi apar numiri ”scandaloase” și anunțuri care vestesc că ”austeritatea va crește”, scrie Mihai Tudose, iar PNL vorbește, încă din vara anului trecut, despre ”fonduri de relansare economică”.

”O guvernare răsuflată înainte de vreme. Florin Cîțu a și deschis șampania, doar-doar pocnitura va abate atenția de la tăierile de care s-a apucat cu râvnă sadică. Tichete de vacanță și indemnizații de hrană eliminate, subvenția pentru transportul gratuit al studenților redusă la jumătate, înghețarea punctului de pensie până la anul – poporul începe să simtă grija guvernării de dreapta. Desigur, nu la fel cum simte grija asta o chelneriță angajată inginer la Apele Române ori o fostă miss, fără experiență în domeniul medical, numită în conducerea unui spital TBC. Nu trece ziua fără o numire scandaloasă sau fără un anunț vestind austeritatea ce ne paște. O situație potrivită pentru a deschide șampania în cinstea banilor europeni…”, acuză Mihai Tudose.

”E vorba de aceleași fonduri de relansare economică de care PNL tot vorbește de vara trecută, anunțând periodic victorii după victorii pe frontul bruxellez. Doar că banii întârzie să vină. Spuneam astă-toamnă, într-o perioadă plină de optimism electoral, că fondurile de redresare și vaccinurile anti-Covid vor avea, din păcate, aceeași soartă, contrară triumfalismului liberal”

Mihai Tudose

Mihai Tudose: ”Sunt multe necunoscute și termene în lungul drum al banilor europeni către beneficiari”

Mihai Tudose mai scrie că a votat în Parlamentul European ”regulamentul privind Mecanismul de Redresare și Reziliență”, iar Consiliul urmează să adopte acest regulament.

Ulterior, statele membre UE vor ratifica această Decizie ”privind resursele proprii”, fiindcă numai așa se poate împrumuta Comisia de pe piețele internaționale în numele acestor state.

”Am votat marți, în Parlamentul European, regulamentul privind Mecanismul de Redresare și Reziliență. Urmează adoptarea sa de către Consiliu, ceea ce ar trebui să fie o formalitate având în vedere acordul provizoriu Parlament – Consiliu din 18 decembrie. După aceea vine rândul statelor membre să ratifice Decizia privind resursele proprii, altfel Comisia nu se va putea împrumuta de pe piețele internaționale în numele statelor membre”, precizează Mihai Tudose în mediul online.

”Între timp, guvernele naționale trebuie să trimită, până la final de aprilie, la Comisia Europeană, planurile de relansare, în baza cărora se vor aproba alocările de fonduri. Comisia are la dispoziție două luni pentru a decide în fiecare caz în parte, după care miniștrii de Finanțe din UE, reuniți în Consiliul Ecofin, au termen o lună pentru a da verdictul final”

”PNL a început Festivalul fondurilor europene – un fel de sărbătoare a recoltei înainte de arat”

Potrivit lui Mihai Tudose, PNL se bucură mult prea devreme, comparația fiind aceea că există un ”Festival al fondurilor europene”, numai că această ”sărbătoare a recoltei” este plasată înainte de ”arat”.

Prea mulți de ”dacă”, avertizează Mihai Tudose, iar guvernarea de dreapta este una ”deja răsuflată”.

”Așadar, încă mai sunt multe necunoscute și termene în lungul drum al banilor europeni către beneficiari. În cel mai bun caz, primele sume vor fi injectate în economie la începutul toamnei, adică la peste un an de când PNL a început Festivalul fondurilor europene – un fel de sărbătoare a recoltei înainte de arat, semănat, prășit și cules. De atunci, PNL, cot la cot cu USR-Plus și UDMR, tot mai sărbătorește, de câte ori simt cuțitul deficitului bugetar la os, izbăvirea ce va să vină”, mai scrie Mihai Tudose.

”Dacă procedura de adoptare se încheie conform calendarului, dacă planul național va fi corect și la timp întocmit, dacă va reuși Comisia să obțină împrumutul în condiții avantajoase – având în vedere impasul furnizării de vaccinuri, apar și aici niște semne de întrebare… Sunt mulți de ”dacă”, prea mulți pentru o guvernare deja răsuflată. Ca o șampanie deschisă înainte de vreme”

Mihai Tudose

Gimnasta a şocat ţara. Şi-a omorât nou-născutul după ce l-a aruncat la gunoi. Explicaţia e...
BOMBĂ: Cătălin Scărlătescu s-a căsătorit! Ea este ALEASA
FOTO. Adelina Pestrițu, apariție interzisă pe plajele din Egipt, în costum de baie!
A aflat că are iubit și a rămas șocat! Tavi, Clonda, la un pas să...
Maria Sharapova, răspuns sarcastic pentru un bărbat care i-a cerut cadou o mașină Porsche!
Câți bani costă geaca purtată de Klaus Iohannis de Ziua Pământului. E aproape cât pensia...
Incident periculos în Israel: O rachetă siriană a explodat în aproprierea unui reactor nuclear
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Un deputat AUR susține că a trăit din alocația copiilor și câștiguri la loto. A...
BOMBĂ: Cătălin Scărlătescu s-a căsătorit! Ea este ALEASA
ROMÂNCA născută într-o familie de evrei considerată cea mai TEMUTĂ femeie din lume. Nici Elena...
ULTIMA ORĂ! Nu toţi credincioșii vor putea asista la slujba de Înviere! Purtătorul de cuvânt...
Superstiții de Sfântul Gheorghe. Ce este interzis să faci azi, nu ai voie sub nicio...
Ce spune celebrul Morgan Freeman despre vaccinurile anti-COVID: „Dacă ai încredere în mine, vei...”
Informația care cutremură România: A fost găsită moartă în baie. Un final tragic...
David Beckham, plin de pătrățele la 45 de ani. Ce mănâncă și cum se antrenează
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cine este femeia care conduce o companie de 1 miliard de euro, cu mii de...
Inchide