Mii de muncitori asiatici îşi vor petrece sărbătorile de iarnă în România. Cum vor face față ritualurilor din țara noastră

Mii de muncitori asiatici îşi vor petrece sărbătorile de iarnă în România. Cum vor face față ritualurilor din țara noastră
FOTO - caracter ilustrativ
Publicat: 21/12/2020, 23:00
Actualizat: 22/12/2020, 08:47

Pentru oamenii veniţi să muncească în România de peste mări şi oceane, sărbătorile de la noi din ţară sunt complet străine de ritualurile de Crăciun cu care sunt obişnuiti acasă, în Asia.

Cât de diferit este Crăciunul pentru muncitorii străini care au ales să muncească în România, aflăm de la angajaţii agenţiei de plasare a forţei de muncă „Work from Asia”, care – de peste 10 ani – intermediază plasarea personalului asiatic în companiile din ţară.

Nancy Licudine a venit în România acum doi ani, prin intermediul acestei companii, care i-a securizat un job ca menajeră pentru o familie din Bucureşti, unde a învăţat în acest scurt timp tot ce trebuie să ştie despre tradiţiile româneşti.

Nancy este deja expertă în prepararea mesei de Crăciun, aşa cum declară chiar ea: ,,Am învăţat să fac sarmale şi salată de boeuf, iar de Paşti am gătit împreună cu angajatoarea mea cozonaci. Cu siguranţă cozonacul este preferatul meu, pentru că este dulce, aproape de gusturile şi aromele de acasă, din Asia. Ȋn Filipine, ţara mea de origine, sărbătorim complet diferit Crăciunul. Ȋncă din septembrie începem să punem decoraţiunile. Este totul mult mai aglomerat şi gălăgios, ne vizitam între noi cu toţii. Nu doar familia şi prietenii apropiaţi, aşa cum am văzut că este în România, ci vecinii, toate cunoştintele. Ne întâlnim şi ne dăruim şi mâncare, nu doar cadouri. Este cel de-al doilea Crăciun sărbătorit aici şi mă consider norocoasă, pentru că am alături de mine colegi din Filipine.”

Nancy Licudine

Ȋn fiecare an, agenţia de plasare a personalului asiatic organizează în pragul sărbătorilor mese festive şi evenimente de socializare. Anul acesta este singurul în care, din cauza pandemiei, nu s-a putut implica în oferirea unui eveniment mai amplu.

,,Ştim cât de greu le este angajaţilor noştri să îşi petreacă sărbătorile aici, în România, departe de casă, aşa că îi ajutăm să aibă tot contextul menţinerii unei legături susţinute cu membrii comunităţii filipineze de aici. Suntem aproape singura companie care aduce personal din Filipine de peste 10 ani şi stim că lucrul acesta vine şi cu o responsabilitate. Trebuie să le fim recunoscători oamenilor care lucrează pentru noi şi aceste evenimente reprezintă felul nostru de a le mulţumi de fiecare dată”, a declarat Magda Peisakh, General Manager Bona de Nota 10.

Compania intermediază contracte de recrutare pentru aproape toate domeniile de business, asigurând forţă de muncă din ţări precum Vietnam, Nepal, Sri Lanka, Indonezia, Pakistan, India şi Bangladesh, în domenii precum construcţii, agricultură şi zootehnie, confecţiile textile sau Horeca, pentru a menţiona doar câteva dintre acestea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Nu e o eroare! Câți lei costă 3 zambile în Kaufland București, acum, de 1...
FOTO. Patroana din România care e hărțuită din cauza imaginilor incendiare pe care le postează!
„Feroce și fără milă”: Un bărbat și-a ucis fosta iubită și pe noul ei partener,...
Leon Dănăilă îl contrazice pe Virgil Stroescu: Dacă facem restricție la grăsime, creierul...
"Nu se mai poate repara nimic". Cazul românului rămas fără penis din cauza unei erori...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Au renunţat la agitaţia din Capitală şi s-au mutat la ţară! Cum arată casele vedetelor...
2024: Este legal să dai flash-uri în trafic? Ce reprezintă aceste semnale vizuale
Totul a fost filmat! Ce s-a întâmplat, de fapt, la priveghiul lui Mile Povan! Imaginile...
„Te iubesc”. Mesajul primit de Oana Roman a emoționat pe toată lumea. Cui îi spune...
Război în AI. Musk dă în judecată OpenAI, compania din spatele Chat GPT, acuzând-o că...
Cum a reușit un livrator Glovo să stârnească o avalanșă de emoții în rândul românilor?...
INCREDIBIL ce se ascundea lângă o stea! „Niciodată nu mi-am imaginat că...
Marea actriță a spus adio lumii! Drum lin! O să ne lipsești
Monica Bîrlădeanu nu mai are răbdare. L-a băgat pe Valeriu Gheorghiță în ședință
Zi mare pentru Anamaria Prodan și Ronald Gavril! Întrega familie a boxerului le-a fost alături...
BANCUL ZILEI. Un curios îl întreabă pe BULĂ pescarul: Te-ai ales cu ceva de când...
România produce cea mai curată mâncare din Uniunea Europeană