Mii de muncitori asiatici îşi vor petrece sărbătorile de iarnă în România. Cum vor face față ritualurilor din țara noastră

Mii de muncitori asiatici îşi vor petrece sărbătorile de iarnă în România. Cum vor face față ritualurilor din țara noastră
FOTO - caracter ilustrativ
Publicat: 21/12/2020, 23:00
Actualizat: 22/12/2020, 08:47

Pentru oamenii veniţi să muncească în România de peste mări şi oceane, sărbătorile de la noi din ţară sunt complet străine de ritualurile de Crăciun cu care sunt obişnuiti acasă, în Asia.

Cât de diferit este Crăciunul pentru muncitorii străini care au ales să muncească în România, aflăm de la angajaţii agenţiei de plasare a forţei de muncă „Work from Asia”, care – de peste 10 ani – intermediază plasarea personalului asiatic în companiile din ţară.

Nancy Licudine a venit în România acum doi ani, prin intermediul acestei companii, care i-a securizat un job ca menajeră pentru o familie din Bucureşti, unde a învăţat în acest scurt timp tot ce trebuie să ştie despre tradiţiile româneşti.

Nancy este deja expertă în prepararea mesei de Crăciun, aşa cum declară chiar ea: ,,Am învăţat să fac sarmale şi salată de boeuf, iar de Paşti am gătit împreună cu angajatoarea mea cozonaci. Cu siguranţă cozonacul este preferatul meu, pentru că este dulce, aproape de gusturile şi aromele de acasă, din Asia. Ȋn Filipine, ţara mea de origine, sărbătorim complet diferit Crăciunul. Ȋncă din septembrie începem să punem decoraţiunile. Este totul mult mai aglomerat şi gălăgios, ne vizitam între noi cu toţii. Nu doar familia şi prietenii apropiaţi, aşa cum am văzut că este în România, ci vecinii, toate cunoştintele. Ne întâlnim şi ne dăruim şi mâncare, nu doar cadouri. Este cel de-al doilea Crăciun sărbătorit aici şi mă consider norocoasă, pentru că am alături de mine colegi din Filipine.”

Nancy Licudine

Ȋn fiecare an, agenţia de plasare a personalului asiatic organizează în pragul sărbătorilor mese festive şi evenimente de socializare. Anul acesta este singurul în care, din cauza pandemiei, nu s-a putut implica în oferirea unui eveniment mai amplu.

,,Ştim cât de greu le este angajaţilor noştri să îşi petreacă sărbătorile aici, în România, departe de casă, aşa că îi ajutăm să aibă tot contextul menţinerii unei legături susţinute cu membrii comunităţii filipineze de aici. Suntem aproape singura companie care aduce personal din Filipine de peste 10 ani şi stim că lucrul acesta vine şi cu o responsabilitate. Trebuie să le fim recunoscători oamenilor care lucrează pentru noi şi aceste evenimente reprezintă felul nostru de a le mulţumi de fiecare dată”, a declarat Magda Peisakh, General Manager Bona de Nota 10.

Compania intermediază contracte de recrutare pentru aproape toate domeniile de business, asigurând forţă de muncă din ţări precum Vietnam, Nepal, Sri Lanka, Indonezia, Pakistan, India şi Bangladesh, în domenii precum construcţii, agricultură şi zootehnie, confecţiile textile sau Horeca, pentru a menţiona doar câteva dintre acestea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”