CFR pune la dispoziția refugiaților din Ucraina mai multe trenuri, iar garniturile pot fi suplimentate

CFR pune la dispoziția refugiaților din Ucraina mai multe trenuri, iar garniturile pot fi suplimentate
Sursa foto - caracter ilustrativ: Shutterstock
Publicat: 27/02/2022, 00:17
Actualizat: 27/02/2022, 00:18

Compania Națională de Căi Ferate CFR S.A. informează, prin intermediul unui comunicat, că personalul feroviar din stațiile feroviare Socola și Iași, de pe Regionala CF Iași, Sighetu Marmației și Cluj Napoca, de pe Regionala CF Cluj, dar și din București Nord, asigură condițiile necesare preluării persoanelor refugiate din Ucraina, care sosesc, în aceste zile, în România.

Din punct de vedere al transportului feroviar, legătura cu Chișinău este asigurată de perechea de trenuri IR 401/402, care circulă în relația directă Chișinău – Iași – București Nord, și retur, iar pe relația Chișinău – Socola, și retur, circulă perechea de trenuri IR 1051/1052.

Astfel, tot personalul feroviar din gările Socola, Iași, Sighetu Marmației și Cluj, asigură, în aceste zile, îndrumare și asistență tuturor călătorilor ucrainieni sosiți în gări, pănă la preluarea acestora de către autoritățile locale.

De asemenea, persoanele refugiate care sosesc în București Nord, vor fi imediat preluate de personalul de pază al gării, pănă la Sala de Așteptare, spațiu destinat special persoanelor refugiate, unde vor beneficia de apa și hrană până la preluarea de către reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București.

„Pe toată perioada staționării în Gara de Nord, persoanele refugiate din Ucraina vor primi inclusiv asistență din partea reprezentanților Primăriei București și a reprezentanților ONG-urilor”, se mai arată în comunicat.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA, prin personalul feroviar din gări, va asigura, în această perioadă, îndrumare și asistență tuturor pasagerilor sosiți din Ucraina, astfel încât, împreună cu autoritățile locale și centrale, să putem gestiona în cele mai bune condiții fluxul de pasageri.

Garniturile vor putea fi suplimentate, în funcție de solicitări

La rândul său, CFR Călători asigură ca va suplimenta operativ capacitatea de transport a trenurilor din graficul de circulație, în funcție de solicitări.

În prezent nu sunt legături feroviare cu Ucraina, precizează compania, dar  – în schimb – dacă vor exista solicitări din partea autorităților pentru suplimentarea capacității de transport, așa cum a făcut-o de fiecare dată, CFR Călători va putea acționa cu întreaga capacitate tehnică disponibilă.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase