Militari ruși fac un „recensământ” al aparatelor de uz casnic din locuințele părăsite de ucrainenii din Harkov. „Care este scopul, rămâne de văzut”

Militari ruși fac un „recensământ” al aparatelor de uz casnic din locuințele părăsite de ucrainenii din Harkov. „Care este scopul, rămâne de văzut”
Sursa foto - ARHIVĂ: Profimedia
Publicat: 08/05/2022, 21:59
Actualizat: 08/05/2022, 22:06

Militarii ruși aflați în zona localității Borivka din regiunea Harkov efectuează un „recensământ” al aparatelor de uz casnic din locuințe, potrivit consilierilor locali, citați de Ukrinform.

„Ocupanții au făcut un recensământ al electrocasnicelor în unele apartamente: au înregistrat câte frigidere, televizoare, mașini de spălat, cuptoare cu microunde etc. sunt în case. „Care este scopul unui astfel de «recensământ» rămâne de văzut”, relatează Ukrinform.

Potrivit autorităților, rușii verifică locuințele localnicilor, anexe, mansardele și subsolurile, se instalează în casele rămase goale și scotocesc mai ales după arme de vânătoare, care ulterior sunt confiscate.

În alte zone, trupele ruse au distrus și jefuit școli și ferme agricole, fermierii fiind amenințați cu „naționalizarea” proprietăților, mai scrie sursa citată.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase