Ministerul Sănătăţii, despre testarea elevilor: Se va realiza în clasă, în prima şi în a patra zi lucrătoare a săptămânii

Ministerul Sănătăţii, despre testarea elevilor: Se va realiza în clasă, în prima şi în a patra zi lucrătoare a săptămânii
Sursa foto - caracter ilustrativ: Shutterstock
Publicat: 12/11/2021, 23:55

Când vor ajunge testele Covid pe bază de salivă în școli, fiecare elev va face câte două pe săptămână, iar personalul medical al școlii sau cadrele didactice îi vor testa pe copii, potrivit procedurilor emise de Ministerul Sănătăţii.

Toţi elevii vor fi testaţi în prima și a patra zi din săptămâna, în clasă, la începutul orelor de program. Dacă unul are test pozitiv se parcurg următorii paşi: îi sunt anunţaţi părinţii, elevul în cauză e izolat în cabinetul medical sau într-un alt spațiu şi se solicită o echipă a Direcției de Sănătate Public (DSP) pentru testul PCR.

DSP-urile vor fi cele care vor coordona, în colaborare cu inspectoratele școlare, testarea elevilor.

Cu toate acestea, multe cadre didactice spun că asta nu intră în atribuțiile lor. Ba mai mult, printr-o scrisoare deschisă, sindicaliștii vorbesc despre riscul la care s-ar expune, relatează TVR.

Potrivit ministrului interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, nu poate fi adus personal medical în școli, peste noapte,  care să facă aceste teste copiilor.

De luni, școala continuă după aceleași reguli – prezenţă fizică doar acolo unde 60 la sută din personalul didactic e vaccinat, indiferent de incidența îmbolnăvirilor din localitate.

Ministerul Educaţiei a cerut eliminarea acestei condiţii acolo unde rata de infectare e sub 3, dar Ministerul Sănătăţii s-a opus. Sorin Cîmpeanu aşteaptă şi explicaţiile pentru care în comune cu zero cazuri de Covid, copiii stau în online.


Vă recomandăm și:

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase