Ministrul Apărării despre MISIUNILE „cu grad deosebit de risc” ale Forţelor Navale române: „Au fost distruse 70 de mine marine în Marea Neagră”

Ministrul Apărării despre MISIUNILE „cu grad deosebit de risc” ale Forţelor Navale române: „Au fost distruse 70 de mine marine în Marea Neagră”
Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr / Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 11/05/2023, 21:57

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a afirmat, joi, în cadrul unei vizite la Constanţa, că Fregata „Regele Ferdinand” a participat, de la începutul războiului din Ucraina, la cinci misiuni pentru neutralizarea unor mine marine în Marea Neagră. Tîlvăr a subliniat importanța participării României la operaţiunea EUNAVFOR MED „IRINI” din Marea Mediterană.

Ministrul Apărării a ajuns, joi, în Portul Militar Constanţa, unde s-a întâlnit cu echipa de conducere a Comandamentului Flotei ”Viceamiral Vasile Urseanu” şi a vizitat o serie de nave militare – fregata „Regina Maria”, puitorul de mine şi plase „Viceamiral Constantin Bălescu” (274) şi Nava Şcoală „Mircea”. Angel Tîlvăr a evidenţiat misiunile îndeplinite de marinarii militari în ţară şi peste hotare, într-o perioadă foarte complicată şi solicitantă, atât pentru Forţele Navale, cât şi pentru întreaga armată, având în vedere situaţia geopolitică de la graniţele României şi din Marea Neagră.

Angel Tîlvăr a subliniat importanţa participării Fregatei „Regele Ferdinand” la operaţia EUNAVFOR MED „IRINI” din Marea Mediterană şi la multiplele misiuni de neutralizare a minelor marine care sunt identificate în Marea Neagră, în apele din jurisdicţia României.

”Ştiu că, de la începerea războiului din Ucraina, aţi executat cinci intervenţii, cu un grad deosebit de risc, pentru neutralizarea minelor marine din zona noastră de responsabilitate, iar în total au fost confirmate şi distruse 70 de mine marine în Marea Neagră, una de Georgia, 4 de Bulgaria, 5 de România, 7 de Turcia şi 53 de Ucraina”, a spus ministrul Apărării, potrivit unui comunicat publicat pe pagina web a ministerului.

Ministrul Tîlvăr a urat, de asemenea, mult succes cadeţilor aflaţi la pregătire la bordul Navei Şcoală „Mircea”, cu care s-a întâlnit în cadrul vizitei din portul militar.

Tîlvăr a subliniat importanța asigurării „condițiile decente de muncă și viață” pentru militarii români

În contextul în care Ministerul Apărării Naționale alocă importante resurse modernizării și dotării cu tehnică de ultimă generație, Angel Tîlvăr a subliniat importanța asigurării unor condiții de viață și de pregătire la standarde cât mai înalte personalului armatei.

„Alocarea unui buget de 2% din PIB în ultimii șase ani, ridicat la 2,5% din acest an, a permis derularea unor programe de înzestrare care asigură capabilități solide de apărare pentru România. Dar, indiferent cât de performante ar fi avioanele de luptă, mașinile blindate, rachetele, corvetele sau fregatele noastre, ele au nevoie de oameni pregătiți și motivați în contextul creșterii nivelului de expertiză cerut în prezent de domeniul apărării. Și vă asigur că avem permanent în vedere găsirea celor mai bune soluții pentru a vă asigura dumneavoastră, celor care serviți țara în cadrul Armatei României, condițiile decente de muncă și viață pe care le meritați”, a declarat ministrul Tîlvăr.

Ministrul Apărării: Pensiile militare nu sunt și nu pot fi considerate pensii speciale.

„În ceea ce privește pensiile militare, repet și cu această ocazie, acestea nu sunt și nu pot fi considerate pensii speciale. Îi rog pe cei care fac presiuni pentru tăierea drepturilor pensionarilor militari să se gândească la ce efecte ar putea avea asemenea decizii asupra retenției personalului militar aflat spre finalul carierei, oameni foarte bine pregătiți și aflați în funcții la vârful ierarhiei, precum și asupra proiectelor de viitor ale tinerilor care și-ar dori o carieră militară”, a declarat ministrul Angel Tîlvăr.

În cursul zilei, ministrul apărării s-a întâlnit cu studenții și profesorii Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” și a vizitat infrastructura de învățământ – laboratoarele și simulatoarele folosite pentru pregătirea studenților.

Ministrul apărării naționale a avut o întrevedere, la sediul Brigăzii Radio Electronică și Observare, cu echipa de conducere a unității, în cadrul căreia i-au fost prezentate misiunile şi obiectivele militarilor din subordine, precum și a celor din cadrul Centrului de Operații SCOMAR.

De asemenea, programul vizitei a inclus și Centrul de Scafandri, unde s-a întâlnit cu militarii și i-a fost prezentat laboratorul hiperbar, una dintre cele mai moderne instalații de acest tip pe plan mondial.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru...
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
Ce amendă riscă românii care stau la bloc și nu respectă legea. O femeie din...
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
SE CONFISCĂ mașina pe loc. Decizie pentru cei care merg să facă ITP-ul
Schimbări uluitoare de vreme. Anunțul de ultimă oră de la ANM
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Eliza Natanticu, la un pas de moarte după ce a luat o bacterie din spital:...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
7 celebrități despre care nu ai știut că au fost inventatori