Ministrul de Interne al Marii Britanii, Priti Patel, și-a înaintat demisia la câteva ore după ce Liz Truss a primit votul pentru funcția de premier

Ministrul de Interne al Marii Britanii, Priti Patel, și-a înaintat demisia la câteva ore după ce Liz Truss a primit votul pentru funcția de premier
Sursa: Twitter @Priti Patel
Publicat: 05/09/2022, 22:56

Ministrul de Interne al Marii Britanii, Priti Patel, a anunţat luni că va demisiona din funcţie, după ce Liz Truss va prelua oficial funcţia de premier al Regatului Unit, informează Reuters.

Anunţul ei privind demisia survine la numai câteva ore după ce Liz Truss a câştigat competiţia internă din cadrul Partidului Conservator. Truss va prelua funcţia de premier al Regatului Unit marţi, după ce va fi primită de regina Elisabeta a II-a la castelul Balmoral în Scoţia, unde va veni şi premierul în exerciţiu pentru a-i prezenta suveranei demisia.

„O felicit pe Liz Truss pentru că a fost aleasă noul nostru lider şi îi vor oferi sprijinul meu noului nostru premier”, a scris Patel în scrisoarea sa de demisie adresată premierului în exerciţiu Boris Johnson şi pe care a postat-o pe Twitter.

„Este decizia mea de a continua serviciul meu public pentru ţară şi pentru circumscripţia Withman în calitate de ‘backbencher’ (membru al Parlamentului britanic ce nu ocupă nicio funcţie guvernamentală), după ce Liz va prelua oficial funcţia de premier şi un nou ministru de interne va fi numit”, a precizat Priti Patel.

Johnson şi-a anunţat demisia în iulie, după ce rezistase mult timp în faţa contestatarilor din propriul partid şi scandalurilor eclipsate o perioadă de războiul început de Rusia împotriva Ucrainei pe 24 februarie, remarcându-se de atunci prin susţinerea fermă faţă de Kiev, mai ales prin ajutorul militar oferit.

Kremlinul a transmis luni mai devreme că se aşteaptă inclusiv la o înrăutăţire şi mai mult a relaţiilor cu Londra după ce Liz Truss va deveni premier.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase