Ministrul Educaţiei l-a demis pe inspectorul general ISMB, după declarațiile în cazul elevului care s-a aruncat pe geam

Ministrul Educaţiei l-a demis pe inspectorul general ISMB, după declarațiile în cazul elevului care s-a aruncat pe geam
Publicat: 04/06/2021, 15:57

Inspectorul General Ionel Pușcaș a fost demis de Sorin Cîmpeanu, după declarațiile făcute în urma incidentului șocant petrecut la un liceu din București, în care un elev s-a aruncat de la geamul școlii. Acesta a  catalogat drept „o joacă obișnuită” reacția elevului.

Ministrul Educației Sorin Câmpeanu a declarat că șeful Inspectoratului Școlar General din București, Ionel Pușcăș, a fost demis.

Contactat de Observator, Ionel Pușcăș a declarat:

„O joacă obişnuită… Ce să va zic…a avut o stare de nervi. Nu neapărat s-a certat cu un elev, a evocat că a băut o … Cola. Pur şi simplu a fugit şi a sărit pe geam”.

Colegii copilului au povestiti pentru observatornews.ro că, înainte să se arunce, băiatul le-ar fi spus că vrea să moară din cauza umilinţelor pe care le suportă.

Copilul a fost dus cu ambulanţa la spitalul Marie Curie pentru investigaţii, iar medicii au stabilit că are leziuni minore.

Conducerea școlii a declarat că elevul era ”supărat”

„A sărit propria voință, deci a fost un act voit, nu se știe motivul pentru că el nu mi-a declarat decât că era supărat, asta întâmplându-se după impact. Am apelat la serviciul de urgență 112 și încercăm să aflăm contextul în care s-au întâmplat toate lucrurile astea, dar nu știu dacă este cazul să vorbim de un fenomen de bullying”, a declarat directoarea școlii pentru Edupedu.ro.

Băiatul a fost apoi transferat la Spitalul Alexandru Obregia pentru consiliere psihologică.

„La peste 500 de elevi, este nevoie de un al doilea consilier şcolar, peste o mie, este nevoie de al treilea consilier şcolar. Am făcut aceste calcule, începem demersurile pentru finanţare”, a fost reacţia inițială lui Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei.

Potrivit unui studiu realizat de „Salvați Copiii”, peste 90% dintre copiii și adolescenții care au ajuns în ultimul an la psiholog, în centrele de specialitate ale organizației, au suferit tulburări emoționale care aveau legătură cu pandemia.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase