VIDEO | Ministrul Energiei, agresat fizic de George Simion în plenul Parlamentului. Liderul AUR: „Hoțule!” / Virgil Popescu: „Ești un prost!”

Publicat: 07/02/2022, 19:15
Actualizat: 07/02/2022, 20:16

Un incident grav a avut loc, luni, în timpul ședinței de plen în care se dezbătea moțiunea simplă depusă de USR împotriva ministrului energiei, Virgil Popescu. Ședința Camerei Deputaților a fost suspendată după ce liderul AUR i-a întrerupt discursul ministrului Energiei și l-a agresat fizic. „Hoțule! Ești un hoț”, i-a strigat Simion lui Popescu. Iar replica ministrului Energiei a fost: „Ești un prost”.

Scandalul a început după ce co-președintele AUR a vociferat în mod repetat în timpul discursului ministrului de la pupitrul Camerei Deputaților. La un moment dat, ministrul Popescu i-a cerut președintelui de ședință, Daniel Suciu, să intervină.

„Domnule președinte, pot să-i spun domnului Sumion (Simion – n.r.) să se ducă la domnul Putin să ieftinească gazul, că văd că pe domnul Simion îl preocupă alte lucruri”, a spus Popescu.

George Simion a venit la tribună, l-a atins pe Popescu și i-a întrerupt discursul. „Hoțule! Ești un hoț”, i-a spus liderul AUR.

„La Rusia cu dumneavoastră! Hai… lovește-mă! Ești un prost”, i-a strigat ministrul Energiei lui George Simion.

Ministrul energiei a părăsit Parlamentul și a anunțat că va depune discursul la moțiune în scris, potrivit Libertatea.

„Aici nu e vorba de teamă, e vorba de tras un semnal de alarmă. Ați văzut că nu mi-a fost deloc teamă, dar trebuie să tragem un semnal de alarmă, nu suntem în perioada interbelică, nu suntem într-o zonă de tristă amintire. Lucrurile trebuie să intre în normal”, a declarat Virgil Popescu în fața jurnaliștilor.

El a anunțat că va urmări imaginile și se va sfătui cu colegii înainte de a decide dacă depune plângere, dar a subliniat că primele măsuri ar trebui luate în Parlament.

Reacția lui George Simion, după incident

După incident, tot în fața jurnaliștilor, George Simion a negat că l-ar fi agresat pe ministrul Energiei, Virgil Popescu.

„Dacă omul este hoț…. el este un hoț și este vinovat pentru facturile românilor. Omul ăsta este vinovat, trebuie să mai și spunem adevărul de la tribuna Parlamentului. Nu este nicio agresiune, că nu i-am făcut nimic”, a declarat George Simion.

Dragos Tanase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult