Ministrul Energiei, Virgil Popescu: „Războiul gazelor a început de anul trecut. Pentru a aduce gaz dintr-un alt stat avem nevoie de acorduri”

Ministrul Energiei, Virgil Popescu: „Războiul gazelor a început de anul trecut. Pentru a aduce gaz dintr-un alt stat avem nevoie de acorduri”
Ministrul Energiei, Virgil Popescu (FOTO - Facebook.com/guv.ro)
Publicat: 22/09/2022, 11:42

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, ne avertizează că suntem în plin război al gazelor. 

„Cuvântul gaz este pe buzele tuturor, războiul gazelor a început de anul trecut, un război hibrid printr-o creştere de preţuri accentuată şi fără nicio justificare încă din a doua jumătate a anului trecut, şi continuând şi văzând agresiunea nejusificată a Rusiei în Ucraina cu preţul gazului natural, cu ameninţările ne creează o problemă tuturor, problemă pe care trebuie să o ţinem sub control”, a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu.

România are 80% din depozitele de gaz pline, dar acest lucru nu ne salvează de probleme.

„Pentru a aduce gaz dintr-un alt stat noi avem nevoie de acorduri de tranzit. Lucrăm la aceste lucruri. E vorba de acord, nu sunt probleme.

Suntem invitaţi pe 1 octombrie la finalizarea lucrărilor de la interconectorul Grecia-Bulgaria. Practic, operaţionalizează transportul gazului azer”, mai spune Virgil Popescu.

Potrivit unor surse guvernamentale, Turcia ar fi cea care nu permite tranzitul gazului azer prin conductele amplasate pe teritoriul său, informează antena3.ro.

„Să fie un consum moderat şi să nu risipim. Să nu risipim energie pentru că e greu de produs.

Să nu lăsăm temperatura mare dacă nu are rost, să nu deschidem geamurile în timp ce funcţionează centrala, să nu lăsăm becurile pornite când plecăm din camere”, spune Cătălin Niţă, director executiv FPPG.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase