Ministrul german al Sănătății spune că ar putea fi necesară a patra doză de vaccin pentru a fi protejați împotriva Omicron

Ministrul german al Sănătății spune că ar putea fi necesară a patra doză de vaccin pentru a fi protejați împotriva Omicron
Karl Lauterbach/FOTO: Twitter/Prof. Karl Lauterbach
Publicat: 22/12/2021, 18:34
Actualizat: 22/12/2021, 18:50

Ministru al Sănătății din Germania, Karl Lauterbach, a afirmat că ar fi necesară o a patra doză de vaccin Covid-19 pentru a fi  protejați împotriva variantei Omicron, care se  dovedește mult mai contagioasă.

În cadrul unei conferințe de presă de miercuri, social-democratul a mai spus că Germania a precomandat 80 de milioane de doze dintr-un nou vaccin dezvoltat de BioNTech, care a fost reconfigurat pentru a viza mutațiile Omicron.

Deși numărul de infecții este în scădere în Germania, Lauterbach s-a alăturat cancelarului Olaf Scholz și nu a exclus o legislație care să facă obligatorie vaccinarea.

Guvernul german va plăti mai mult medicilor pentru a administra rapeluri în perioada Crăciunului. Acesta a stabilit un obiectiv de 30 de milioane de doze de rapel până la sfârșitul anului și dorește ca alte 30 de milioane să fie administrate în ianuarie pentru a preveni un blocaj dur.

Europa impune restricții dure din cauza variantei Omicron

Varianta Omicron a SARS-CoV-2 se răspândește cu viteză foarte mare în Europa, fapt care a determinat autoritățile din mai multe țări să introducă noi restricții.

Mai mult, există temeri potrivit cărora această nouă tulpină va produce un număr mai mare de infectări decât a produs varianta Delta.

Astfel, mai multe țări europene au impus deja noi restricții, cu scopul de a evita o creștere rapidă a îmbolnăvirilor în urma evenimentelor de Crăciun și de Anul Nou.

Printre cele mai dure restricții adoptate se numără cele din Olanda, țară care a intrat în carantină până la jumătatea lunii ianuarie. Astfel, magazinele neesențiale, restaurantele, barurile, cinematografele, teatrele și muzeele vor fi închise în această perioadă. Totodată, există și restricții în ceea ce privește vizitele de sărbători: vor fi permiși doar doi vizitatori, mai puțin în prima zi de Crăciun, când olandezii vor putea avea câte patru invitați la masă.

Și Irlanda a adoptat noi restricții. Țara a închis cluburile de noapte, a reintrodus măsurile de distanțare socială și a impus măsuri privind vizitele de sărbători. Restricțiile sunt valabile până pe 30 ianuarie, a anunțat premierul Micheal Martin.

La rândul său, Danemarca a decis închiderea barurilor și restaurantelor la ora 23:00. Teatrele, muzeele și grădinile zoologice vor rămâne închise.

Italia, Irlanda, Grecia, Regatul Unit și Portugalia au anunțat că persoanele care vor să intre în aceste țări vor trebui să prezinte și un test PCR negativ, chiar dacă sunt vaccinate anti-COVID.

Cum putem evita infectarea cu tulpina Omicron

Medicul Adrian Marinescu, director medical al Institutul „Matei Balș” din Capitală, a oferit câteva sfaturi pentru români, în contextul în care varianta Omicron se răspândește rapid. Mai precis, cum putem să ne ferim de infectare, în perioada sărbătorilor de iarnă.

El face apel la prudență şi recomandă românilor care merg în vizită de Sărbători să se testeze sau dacă se poate să limiteze interacțiunile lungi pentru că trebuie să fim realiști că suntem încă în pandemie.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a...
Un nou proiect pentru Vero Căliman după ce a părăsit Gașca Zurli: ,,Voi face naveta...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum arată și cine produce cea mai eficientă anvelopă? - VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Magazine ÎNCHISE în weekend. Ciolacu, decizia finală: Vreau să închid...
Harry, gata să se împace cu William. E dispus să facă orice
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Mama Andreei, studenta de la Medicină ucisă de Mirel, în stare de șoc după ce...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Cum să avem grijă de plămânii noștri?