Ministrul Sorin Grindeanu anunță că a semnat acordul pentru Autostrada Timișoara – Belgrad

Ministrul Sorin Grindeanu anunță că a semnat acordul pentru Autostrada Timișoara – Belgrad
Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 23/06/2022, 22:15

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a anunțat joi seara că România și Serbia au semnat acordul pentru stabilirea conexiunii Autostrăzii Timișoara-Moravița cu drumul de mare viteza Belgrad – Vatin.

Potrivit ministrului, Autostrada Timișoara-Moravița (A9) va avea o lungime de peste 73 de km, iar construcția acesteia va fi finanțată din fonduri europene.

Autostrada Timișoara-Moravița este prevăzută în Master Planul General de Transport și în Planul Investițional pentru Dezvoltarea Infrastructurii de Transport 2020-2030.

„Studiul de Fezabilitate va fi finalizat în toamna acestui an, ceea ce ne permite să intrăm rapid în faza de pregătire a licitației pentru proiectarea și execuția autostrăzii.

Acordul semnat astăzi, la Timișoara, este extrem de important pentru stabilirea unei conexiuni certe în zona de frontieră a infrastructurii de mare viteză a celor două state”, a scris Sorin Grindeanu într-o postare pe Facebook.

Autostrada Timișoara – Moravița (A9) va asigura o legătură foarte importantă între vestul României și Serbia, dar și cu reţeaua rutieră din Balcanii de Vest și din sudul Europei, a mai subliniat ministrul.