Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, nu exclude majorarea tarifului la metrou: „Este o opțiune” (VIDEO)

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, nu exclude majorarea tarifului la metrou: „Este o opțiune” (VIDEO)
/Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă: Avem cea mai bună execuție pe fonduri europene din istorie / Avem 2,7 miliarde de lei pentru autostrăzi și cai ferate. Vrem să ajungem la 8 miliarde de lei până la sfârșitul anului / Sursă FOTO: Eduard Vînătoru - Mediafax Foto
Publicat: 05/03/2021, 02:20
Actualizat: 05/03/2021, 02:54

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat joi seară, la Digi 24, că nu exclude majorarea tarifului la metrou, în contextul în care acesta nu a mai crescut de 5-6 ani.

Este o opțiune”, a răspuns Cătălin Drulă, fiind întrebat la Digi24 dacă este posibilă creșterea tarifului la metrou în acest an.

Ministrul Transporturilor a spus că de cinci-șase ani nu a mai crescut tariful, dar că acest lucru ar ajuta compania.

Pe partea de venituri se poate umbla și acolo, trebuie să avem un pic grijă că suntem și într-o perioadă de pandemie, în care oamenii oricum au oarecare teamă de transportul în comun, dar există o flexibilitate, în momentul în care de cinci ani, numai dacă ne uităm la inflație, ar trebui măcar o ajustare în zona asta. Ar putea să ajute la bugetul companiei. (…) Aveau o estimare, la o creștere de 20% în zona tarifară, în medie, că nu trebuie să crească la fel titlul de două călătorii cu abonamentul, se pot aduce undeva cred că 50 de milioane de lei în plus pe an, ceea ce ajută pe partea de venituri”, a mai spus Drulă.

Acesta a dat exemplul magistralei M5, între Drumul Taberei și Eroilor, despre care a spus că înregistrează cheltuieli mai mari decât veniturile.

În momentul de față, linia M5, cea aflată în operare, are costuri de 175 de milioane de lei pe an, și aduce în venituri, estimat, 25, restul, cei 150 de milioane diferență vin din banii noștri, de la bugetul național”, a spus ministrul.

Metrorex. Zeci de nereguli descoperite de Corpul de Control al Ministerului Transporturilor. Au fost deja făcute schimbări

Consiliul de Administrație al Metrorex a fost schimbat, joi, după ce Corpul de Control al Ministerului Transporturilor a semnalat mai multe nereguli. Creșterile salariale de 18%, prevăzute pentru anul acesta, pot fi respectate doar cu reducere de personal.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a prezentat – joi – nu mai puțin de 14 dintre neregulile semnalate de inspectori promițând că, la începutul săptămânii viitoare, o sinteză a documentului va putea fi accesată pe site-ul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

Ministrul Drulă a caracterizat drept „lungă” lista de probleme, deficiențe și abuzuri descoperite.

Metrorex. Ministerul Transporturilor anunță investiții la metrou de 5,5 miliarde de lei în următorii patru ani

Ministerul Transporturilor susține că până în 2024 se vor investi în rețeaua de metrou 5,5 miliarde de lei, de la bugetul de stat sau din fonduri externe nerambursabile. Principalele proiecte vizate sunt prinse într-un document – sinteză privind politicile și programele bugetare pe termen mediu ale ordonatorilor principali de credite.

Conform documentului, ce include bugetul pentru anul 2021 și perspectiva 2022 – 2024, există șase principalele obiective de investiții din domeniul transportului urban cu metroul.

Principalul obiectiv se referă la legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă – Otopeni pentru care se propun alocații bugetare de aproximativ 3,7 miliarde lei, din fonduri externe nerambursabile și alocații de la bugetul de stat.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase