Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a propus Bulgariei un nou pod la Giurgiu-Ruse

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a propus Bulgariei un nou pod la Giurgiu-Ruse
Sursă FOTO: Sorin Grindeanu - Facebook
Publicat: 28/01/2022, 22:30

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a efectuat o vizită de lucru în Bulgaria, prilej cu care le-a propus vecinilor de la sud de Dunărea construirea unui nou pod la Giurgiu-Ruse. Anunțul a fost făcut pe contul său de Facebook.

Miniştrii Dezvoltării Regionale şi Transporturilor din țara vecină s-au întâlnit cu Sorin Grindeanu în Bulgaria, iar Următoarea întâlnire ar urma să aibă loc la Giurgiu.

„Discuţii constructive astăzi (vineri-n.r.) la Ruse prin care am deblocat Memorandumul bilateral cu Bulgaria semnat în martie 2019. Am transmis clar intenţiile şi obiectivele României atât vicepremierului şi ministrului bulgar pentru Dezvoltare Regională, Grozdan Karadjov, cât şi ministrului Transporturilor şi Comunicaţiilor, Nikolay Sabev: este important ca partea românească a Dunării să fie navigabilă, aşa cum prevede proiectul FastDanube. Autorităţile bulgare au reafirmat că doresc construirea unor poduri noi peste Dunăre, motiv pentru care am propus ca proiectul unui nou pod la Giurgiu-Ruse să fie cel asupra căruia să ne concentrăm într-o primă fază”, a scris Sorin Grindeanu pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Transporturilor a propus autorităţilor bulgare să apeleze la sprijinul experţilor români pentru finalizarea Studiului de Fezabilitate al Bulgariei necesar punerii în practică a proiectului „Fast Danube”.

„Mai mult, am oferit sprijinul experţilor români pentru a ajuta partea bulgară să finalizeze Studiul de Fezabilitate necesar punerii în practică a proiectului Fast Danube. Pentru a accelera implementarea proiectelor, am convenit reluarea întâlnirilor, la nivel tehnic, a grupurilor de lucru, care vor fi coroborate cu întrevederi trimestriale la nivelul miniştrilor”, a adăugat Sorin Grindeanu.

Dragos Tanase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult