Minivacanța de 1 mai. Care este atmosfera în Vama Veche | VIDEO

Publicat: 30/04/2022, 15:48

Odată cu minivacanța de 1 mai apar și primii turiști în număr mare pe malul Mării Negre, iar Vama Veche este și anul acesta, ca în anii trecuți, principala destinație a celor care vor să se relaxeze la mare în aceste zile.

Turiștii au sosit încă de sâmbătă, iar unii au venit chiar de vineri seara, iar cei mai mulți dintre ei se declară mulțumiți de atmosfera din stațiune.

Deși mulți dintre ei spun că atmosfera din Vama Veche nu mai este cea din anii trecuți, turiștii spun că se simt bine și că se bucură că au ajuns, în sfârșit, la mare.

Bucuria turiștilor este cu atât mai mare cu cât anul 2022 este primul an fără restricții pe malul Mării Negre.

Mulți dintre turiști au venit special pentru petrecerile organizate pe malul mării.

Cât vor cheltui turiștii în Vama Veche

Ca în fiecare an, stațiunea din sudul litoralului are oferte pentru toate buzunarele, acesta fiind, de altfel, și unul dintre motivele pentru care atrage anual atât de mulți turiști.

Unul dintre turiști spune, de pildă, că are la dispoziție un buget de 6-7.000 de lei pentru aceste zile, dar, evident, mulți vor cheltui mult mai puțin de atât.

„Este frumos, foarte frumos. E la fel ca acum doi ani. Cam 500 de lei este bugetul, să bem o bere, să mâncăm un mic…”, spune un alt turist.

Prețurile pentru cazare sunt și ele accesibile, vorbim despre prețuri care încep de la 200 de lei pe noapte. Cu toate acestea, prețurile scăzute sunt valabile doar pentru acei turiști care s-au ocupat din timp de această problemă și și-au găsit din timp cazare, pentru că cei care sosesc acum și dorescă să își găsească un loc unde să doarmă vor fi nevoiți să scoată din buzunar sume mult mai mari, o noapte de cazare situându-se acum între 450 și 650 de lei.

Pentru mulți dintre turiști, însă, distracția este mult mai importantă, astfel că sumele pe care le scot din buzunar nu sunt așa de importante.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase