Minoră cu handicap, violată de mai mulți tineri, printre care și minori, în județul Argeș. Și-au bătut joc de ea și au lăsat-o să plece (VIDEO)

Publicat: 22/03/2021, 10:25
Actualizat: 22/03/2021, 10:42

Scandalul uriaș cu violatorii din Vaslui este reeditat, din nefericire, în Argeș. Cinci tineri, dintre care trei minori de 14, 16 și 17 ani și doi de 19 și 26 de ani, au fost deja arestați! Alături de ei, alți șase au pus la cale un viol în grup. Victima, o fată de 17 ani, pe care cei 11 au ademenit-o într-o locuință din Corbeni, Argeș, unde au siluit-o. Mai grav este că fata, minionă și cu probleme psihice, nu a avut nicio șansă să se apere de cei 11 agresori.

Băiatul de 14 a atras-o în capcană pe fata de 17 ani, spunându-i că ține la ea și pot forma un cuplu. Minora i-a trimis fotografii cu ea în ipostaze deocheate și el a chemat-o la întâlnire, într-o casă unde mai erau alți cinci bărbați.

Bunica fetei: „Și-au luat prezervative, țigări, pe banii ei… Și au dus-o…”

„Joi seara, la ora 10, un băiat i-a spus să iasă din casă, a mers până aici la troiță, i-a spus să-i ducă 100 lei, că avea niște poze cu ea și vezi Doamne vrea bani ca să nu fie dată pe net, fata s-a dus, acolo a spus că merge la un prieten, acolo au mai fost cinci, au profitat toți de ea. După aceea cu banii ăia au cumpărat prezervative și țigări, s-au dus la un băiat, a luat cheile, a fost forțată acolo, într-o casă părăsită (…)

La troiță i-a spus să plece acasă, în total sunt șapte violatori și patru sunt martori.

Fata a venit acasă, tatăl a căutat-o toată noaptea, i-a zis să plece, să ducă înapoi, a luat-o înapoi spre vale, a prins-o tatăl ei din urmă, apoi i-a făcut bagajul să plece. Fata a venit la mine, plângând. Am întrebat-o, ne-a povestit, am sunat la Poliție și am mers acolo.

Fata are 17 ani are grad de handicap, o duce mintea doar 50%. Judecă ca un copil de 9-10 ani.

14 ani are băiatul care a dus-o acolo. Ceilalți au 25, 26, 27.

„Veniseră în casa mea, le-am dat să mănânce…”

Toți sunt țigani, sunt rudari. Care știau, a cui e fata. Venise în casa noastră. Mâncau, le dădea fiul meu…Toți după vale. Ce o vrea Dumnezeu, i-au arestat atunci imediat.

De ce sunt numai cinci reținuți? Trebuie să fie șapte. Ea a spus clar. A spus să o lase în pace, dar i-au zis vezi că avem pe Răzvan în spate… I-a fost foarte frică. E aeriană, speriată, nu poate vorbi nimic. Zici că e pe altă planetă. Nu pot să vă spun.

Nu m-am așteptat. Cine s-ar fi așteptat? Părinții au avut grijă de ea mereu. Acolo era un singur bărbat, părinții sunt plecați, era tot minor. (…)

„De nu ne-a sunat nimeni?”

N-a intervenit nimeni, chiar niciunul. Sunt foarte supărată. De ce nu ne-a sunat nimeni?

Să-și facă pedeapsa, cum mi-au nenorocit copilul. De ce niște țigani să-și bată joc de un copil? Au zis că e prostituată… De unde? Mintea ei nu e…”, a declarat bunica fetei.

După momentele de groază, în care fata a fost obligată să întrețină relații intime cu o parte din cei prezenți, sub amenințarea că va fi bătută, băiatul de 14 ani a dus-o într-o casă părăsită, unde o așteptau alți șase tineri.

După ce au siluit-o, indivizii au lăsat-o să plece. Acasă, fata a povestit familiei prin ce a trecut și bunica a sunat la Poliție. Anchetatorii au identificat 11 persoane care au luat parte la fapta abominabilă, dar doar șapte ar fi avut relații intime cu minora, doi dintre ei crezând că „acceptă de bunăvoie”. Trei dintre agresorii sexuali sunt minori!

Fapta este cu atât mai revoltătoare cu cât fata are un handicap mintal. Cei cinci tineri au fost arestați pentru 30 de zile, restul fiind cercetați în stare de libertate.

Locanic, despre viol: „Am rămas surprins”

„Da, zice că ar fi luat fata asta și ar fi violat-o într-o casă. Eu băieții ăștia îi cunosc băieți buni. Am rămas surprins. Nu s-a mai întâmplat aici. Unii sunt minori, alții majori. Zice că a dus-o într-o casă. Nu eram acasă. Am auzit de la vecini. Zice că ar fi vrut și ea. Că a mai avut relații cu alți băieți. Unii sunt reținuți, unora le-a dat drumul”, a declarat un localnic, despre cazul șocant al fetei de 17 ani.

Tinerii riscă între 3 și 12 ani de închisoare

Poliția investighează cazul de viol, iar circumstanțele sunt cu atât mai grave cu cât victima este minoră, cu handicap, iar totul a fost înfăptuit în grup. Cei vinovați riscă de la 3 la 12 ani de închisoare.

„Polițiștii de investigații criminale din cadrul IPJ Curtea de Argeș, împreună cu polițiștii rurali din Albeștii de Argeș, au reținut cinci tineri cu vârste între 14-26 de ani, toți din Corbeni.

Cei în cauză sunt bănuiți că ar fi întreținut relații sexuale cu o minoră de 17 ani, profitând de starea acesteia vădită de vulnerabilitate. Dintre cei reținuți, trei au vârste de 14, 16, 17 ani. A fost dispusă arestarea preventivă pentru 30 de zile”, a declarat Florin Popa, purtator de cuvânt IPJ Argeș.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult