Minunile de la mănăstirea Sfântul Pantelimon din Drăgășani, aflată în construcție. De un an de zile, o cruce își schimbă culoarea, iar oamenii sunt uluiți (VIDEO)

Publicat: 21/06/2021, 17:33
Actualizat: 21/06/2021, 19:42

În Drăgășani, județul Vâlcea, se construiește mănăstirea Sfântul Pantelimon. Oamenii spun că, începând de anul trecut, au avut loc mai multe minuni pe care nu le pot explica decât prin faptul că locul pe care se ridică acest lăcaș de cult este binecuvântat de Dumnezeu.

O parte din terenul pe care se va afla mănăstirea ”Sfântul Pantelimon” a fost donat de Valeriu Stoica, fostul ministru al Justiției, și, inițial, potrivit tradiției, a fost amplasată o cruce.

Crucea, de culoare neagră, a suferit mai multe transformări, în ultimul an, schimbându-și culoarea și impresionându-i, astfel, pe toți credincioșii.

Crucea originală, de culoare neagră, amplasată în curtea viitoarei mănăstiri ”Sfântul Pantelimon” din Drăgășani

Anul trecut, crucea a devenit albă, apoi aurie

Spre surprinderea tuturor celor care au văzut-o, crucea originală, neagră, a devenit albă pe data de 25 mai 2020. Această paradoxală și inexplicabilă schimbare de culoare a durat nu mai puțin de trei ore, au spus martorii acestui fenomen impresionant.

Ulterior, misterul care îi atrage pe credincioși către locul unde se construiește mănăstirea ”Sfântul Pantelimon” nu a fost devoalat. Însă, după ce crucea neagră a devenit albă, pentru trei ore, culoarea acesteia s-a schimbat – peste câtva timp, pe 25 iulie, la ora 20.13 – în auriu.

Crucea și-a schimbat culoarea, din nou, devenind aurie

Mai mult, cu doar 8 zile în urmă, într-o sfântă zi de duminică, crucea de la viitoarea mănăstire ”Sfântul Pantelimon” din Drăgășani și-a schimbat culoarea, din nou, devenind albă…

Cu doar 8 zile în urmă, crucea de la Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Drăgășani a devenit albă

Sfântul Pantelimon tămăduitorul

Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon (cel ”prea milostiv”) – sărbătorit în fiecare an, pe 27 iulie – a fost un martir din orașul Nicomidia al Bitiniei în timpul persecuției lui Dioclețian.

El este considerat în Biserica Apuseană drept unul dintre cei Paisprezece ajutători și în Bisericile Orientale drept unul dintre Doctorii fără de arginți. Este unul dintre cei mai populari sfinți ortodocși, fiind invocat deseori de cei în suferințe ca tămăduitor. Panteliomon (Pantoleon) l-a cunoscut pe bătrânul preot Ermolae – prezentat ca episcop al bisericii din Nicomidia în literatura teologică de mai târziu -, care i-a reamintit învățăturile de credință ale creștinismului și l-a convins că Hristos era cel mai bun medic, spunându-i că omul trebuie să aibă o mai mare încredere în credință decât în sfatul medical. Sfântul Alfons Maria de Liguori a descris astfel această întâlnire:

„A studiat medicina cu atât succes, că împăratul Maximian l-a numit medicul său. Într-o zi, când sfântul nostru conversa cu un preot sfânt pe nume Ermolae, acesta din urmă, după ce a lăudat studiul medicinei, a încheiat astfel: „Dar, prietene, la ce-ți folosesc toate cunoștințele pe care le-ai dobândit în această artă, din moment ce nu cunoști știința mântuirii?”

Tânărul medic i-a vindecat cu generozitate pe cei în suferință, tămăduindu-le deopotrivă trupul și sufletul. Prin vindecarea în mod miraculos a unui om orb prin invocarea numelui lui Isus, Pantoleon l-a convertit la creștinism pe tatăl său, la moartea căruia a intrat în posesia unei mari averi. El și-a eliberat sclavii și, împărțindu-și bogățiile celor săraci, a dobândit o mare reputație în Nicomidia. Medicii păgâni din cetate, invidioși, l-au denunțat că era creștin și Pantoleon a fost adus la judecată în timpul persecuției anticreștine declanșate în anul 303 de împăratul Dioclețian, potrivit wikipedia.org.

În ciuda caznelor, Pantelimon (Pantoleon) i-a cerut lui Dumnezeu să-i ierte pe prigonitorii lui, motiv pentru care a primit numele de Panteleimon („cel preamilostiv”). Abia după ce el însuși și-a plecat grumazul a putut fi decapitat, iar din rană a început să curgă un amestec de sânge și un lichid alb ca laptele.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO „Am 61 de ani, dar am corpul unui bărbat de 38”. Dave explică...
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Vedeta celebră, diagnosticată cu CANCER la sân. A suferit 4 operații în doar 10 luni
Afacerea cu care investitorii arabi ar putea da lovitura în România. Şeicii vor să facă...
Ireal ce au găsit medicii din Botoșani în burta ei: E URIAȘĂ!
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Devine obligatoriu prin lege în România. Îți confiscă toți banii. Se aplică din 1 octombrie
Soluția eficientă pentru a elimina buruienile. Rezultate în doar 24 de ore, fără chimicale
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Chiar și șefii se tem că Inteligența Artificială le va lua locul de muncă!