Mircea Badea, către Raed Arafat: O persoană vaccinată poate transmite virusul! Astfel, se echivalează vaccinul cu testul

Mircea Badea, către Raed Arafat: O persoană vaccinată poate transmite virusul! Astfel, se echivalează vaccinul cu testul
Publicat: 17/09/2021, 17:56

Într-un dialog cu Raed Arafat, Mircea Badea a pus întrebări referitoare la utilitatea certificatului verde, a transmiterii Covid-19 de către persoanele vaccinate, precum și posibilității să existe o echivalare între vaccin și testarea Covid-19.

În ediția de joi seară a emisiunii Sinteză Zilei, Mircea Badea a încercat să clarifice dacă o persoană vaccinată poate transmite virusul, într-un restaurant, și să fie ulterior carantinata, același tratament aplicat în cazul unei persoane nevaccinate, dar cu șanse mai mari de a transmite virusul, potrivit afirmatiilot lui Raed Arafat.

Mircea Badea: Mergeți la restaurant, sunteți vaccinat. Perfect! Și acolo mâncați. Dumneavoastră, care sunteți vaccinat, puteți să luați virusul și să transmiteți virusul?

Raed Arafat: Mai puțin decât unul care este nevaccinat!

Mircea Badea: Dar mai mult decât unul care nu are virusul, nu?

Raed Arafat: Normal! Dar totuși, mult mai puțin ca șanse decât unul vaccinat, din punct de vedere științific, dovedit.

Mircea Badea: Asta înțeleg, că unul vaccinat ia virusul mai greu decât unul nevaccinat și probabil că îl dă mai greu decât unul nevaccinat. Dar un vaccinat care are niște simptome ușoare și se testează, după aia el trebuie să stea în carantină, chiar dacă e vaccinat. Pentru că poate să transmită virusul. Corect?

Raed Arafat: Asta fără discuție!

Mircea Badea: Dar un vaccinat care are simptome ușoare, dar nu le ia în seamă și se duce la restaurant, transmite virusul?

Raed Arafat: Dacă este COVID pozitiv, poate transmite virusul.

Mircea Badea: Deci poate transmite virusul! Pentru că, în măsurile astea, se echivalează vaccinul cu testul.