Mocăniţa plină cu turişti de la Vișeul de Sus a deraiat, din nou

Mocăniţa plină cu turişti de la Vișeul de Sus a deraiat, din nou
Foto: observatornews.ro/
Publicat: 12/08/2021, 20:53
Actualizat: 12/08/2021, 20:54

Mai mulți turiști din Maramureș care au ieșit la plimbare cu Mocănița de la Vișeul de Sus au tras o sperietură zdravănă, după ce un vagon a ieșit de pe șine și ar fi deraiat din cauza unei probleme la macaz.

Potrivit Fii Observator, mecanicii au încearcat să pună trenul înapoi în funcțiune, spre uluirea turiștilor rămași lângă șine. Potrivit sursei citate, nu ar fi existat persoane rănite. La aproximativ o oră după incident, vagonul deraiat a fost scos de pe linie și trenul și-a reluat cursul.

Ulterior, reprezentanții societății care se ocupă de mocănița din Maramureș au transmis că ”un turist a coborât dintr-un tren care a circulat anterior și a vrut să filmeze cum vine mocănița către statie, moment în care s-a apropiat de tren și s-a dezechilibrat. Atunci conducătorul de la tren a pus frană bruscă, ca să evite să îl lovească. Trenul era pe terasament în pantă și a deraiat de la frana bruscă. Nu a fost pusă în pericol viața turiștilor”.

Nu este pentru prima dată când Mocănița din Maramureș se confruntă cu astfel de evenimente. În 2019, 12 oameni au fost răniți după ce trenul a sărit de pe șine într-o curbă. Momentul accidentului a fost filmat de un călător.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase