Momentul în care drona americană este ATACATĂ de avioanele de vânătoare rusești, publicat de armata SUA

Momentul în care drona americană este ATACATĂ de avioanele de vânătoare rusești, publicat de armata SUA
Foto: Captura dvidshub.net
Publicat: 16/03/2023, 13:25
Actualizat: 16/03/2023, 15:50

Momentul în care drona americană MQ-9 Reaper este atacată de avioanele de vânătoare rusești a fost publicat de armata SUA.

În imagini se vede cum avioanele rusești eliberează combustibil peste drona spion care pierde din semnalul video. În ultimele cadre surprinse de camerele de la bordul dronei, poate fi observată elicea avariată.

Comandamentul European al SUA a explicat că imaginile publicate sunt imagini declasificate ale unei aeronave rusești Su-27 care efectuează o interceptare nesigură/neprofesionistă a unei drone MQ-9 a forțelor aeriene americane în spațiul aerian internațional deasupra Mării Negre, pe 14 martie.

„Avem dovezi video ale incidentului. Nu știm dacă drona a fost lovită intenționat, știm că drona a fost interceptată intenționat, că comportamentul total neprofesionist și nesigur a fost unul intenționat. Contactul fizic, nu sunt sigur că a fost intenționat, rămâne de văzut. Ce vă pot spune cu siguranță este că avem dovezi clare ale incidentului, care a fost foarte agresiv, avem dovezi video cu combustibilul eliberat de avioanele rusești, și așa mai departe. Incidente se mai întâmplă. Și în mod clar, nu căutam un conflict militar cu Rusia”, a precizat șeful Statului Major Interarme al SUA, Mark Milley.

Drona a căzut în apele internaționale la peste 100 de kilometri sud-vest de Crimeea, spun oficiali americani.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase