Monica Anisie, PNL: „Rareș Hopincă este cea mai bună soluție pentru primăria Sectorului 2. A demonstrat ca prefect”

Monica Anisie, PNL: „Rareș Hopincă este cea mai bună soluție pentru primăria Sectorului 2. A demonstrat ca prefect”
Publicat: 19/04/2024, 11:13

Monica Anisie, președinte PNL Sector 2, susține că Rareș Hopincă este cea mai bună soluție pentru funcția de primar al Sectorului 2. Fostul ministru al Învățământului este de părere că Rareș Hopincă și-a demonstrat competența în calitate de prefect, „unde a reușit să gestioneze situații complicate și să facă performanță”.

Monica Anisie susține că Rareș Hopincă este un om de echipă și că are o viziune corectă asupra dezvoltării Sectorului 2, „iar aceste lucruri o să-l ajute să construiască proiecte de anvergură”.

„Rareș Hopincă a demonstrat că este un bun administrator și că este un om de echipă. L-am urmărit cât timp a fost prefect și știu că a avut de depășit provocări serioase. De exemplu, în timpul grevei agricultorilor și transportatorilor și-a demonstrat calitățile de mediator și de negociator. În plus, a știut să rezolve multe din problemele primăriilor de sector, fiind apreciat de toate administrațiile din Capitală, indiferent de culoarea politică. Nu în ultimul rând, trebuie să spun că știu foarte bine proiectul pe care îl propune pentru Sectorul 2. Acesta e rodul unei munci de echipă: l-am gândit împreună și tot împreună ne vom asigura că fi implementat”, susține Monica Anisie.

Președintele PNL Sector 2 mai spune că rolul administrației nu are culoare politică, iar despre actualul primar spune că nu mai este o soluție.

Monica Anisie: „Radu Mihaiu a făcut puține”

„Radu Mihaiu și-a asumat multe schimbări, dar a făcut extrem de puține lucruri pentru Sectorul 2. Rămân la convingerea că e un om bine intenționat, nu o să-i neg niciodată calitatea umană, dar în ceea ce privește performanța ca edil, este extrem de departe de ceea ce așteptam eu. Dacă mă întrebați de ce, am și răspunsul: pentru că nu este capabil să înțeleagă nevoile cetățenilor Sectorului 2 și pentru că nu știe să lucreze în echipă. Nu știe să identifice prioritățile, iar lipsa de comunicare a creat blocaje care au dăunat grav dezvoltării Sectorului. Nu contează atât de mult culoarea politică în administrația locală, în schimb, viziunea și calitatea de mediator sunt esențiale pentru a construi proiecte de anvergură. Aici, Radu Mihaiu a eșuat, iar toți locuitorii Sectorului 2 au avut de pierdut”, este de părere Monica Anisie.

Fostul ministrul al Învățământului mai spune că primarul Sectorului 6 a performat în patru ani.

„Uitați-vă cum arată, după patru ani, Sectorul 2 și mergeți apoi în Sectorul 6. Diferențele sunt de la cer la pământ. Acolo este un primar liberal, cu viziune clară și principii solide. Ceea ce a făcut Ciprian Ciucu într-un singur mandat este impresionant. Ei bine, pentru că văd aceleași calități și aceeași consecvență la Rareș Hopincă, eu cred că și el va reuși aceeași performanță în Sectorul 2”, susține Anisie.

Șefa PNL Sector 2 este de părere că într-o administrație este foarte importantă viziunea.

„Totul pleacă de la lipsa de viziune și de la incapacitatea de a comunica”

„Totul pleacă de la lipsa de viziune și de la incapacitatea de a comunica. În administrația sectorului sunt profesioniști, dar aceștia trebuie să fie încurajați să fie performanți. Dacă este o stare de tensiune permanentă și apar blocaje peste tot, normal că viața locuitorilor nu se îmbunătățește. De exemplu, există conflicte, unele ajunse chiar în instanță, între Primăria Capitalei și Primăria Sectorului 2, adică între administrațiile conduse de doi primari susținuți de același partid. Este total anormal și demonstrează că primarul actual nu are cum să facă lucruri bune pentru cetățeni. În schimb, Rareș Hopincă a demonstrat că este un om al dialogului și sunt convinsă că va reuși să gestioneze bine activitatea din primărie”, susține Monica Anisie.

Liderul PNL Sector 2 este de părere că în administrația lui Mihaiu se face risipă.

„Investițiile fără nicio valoare pentru cetățeni secătuiesc bugetul local”

„Am certitudinea că  Rareș va ști să colaboreze bine cu toți ceilalți primari din București, dar și cu autoritățile publice centrale. Odată ce se rezolvă această situație neplăcută, se vor debloca și proiectele necesare dezvoltării Sectorului. În prezent, o altă problemă gravă este risipa: investiții fără nicio valoare pentru cetățeni secătuiesc bugetul local. De exemplu, urgent este să nu se mai cheltuiască aiurea bani pe stâlpișori. Radu Mihaiu a „investit” două milioane de euro în zeci de mii de stâlpișori, care costă la bucată aproape la fel de mult cât plătește statul pentru alocația lunară a unui copil. Apoi, eu mai am trei lucruri pe care le consider urgente pentru nevoile cetățenilor: parcările, termoficarea și fluidizarea traficului. Am certitudinea că toate domeniile pe care le văd prioritare, de la spații verzi și locuri de parcare, până la modernizarea școlilor și investiții în cultură, sunt importante și pentru Rareș Hopincă. Iar, cu sprijinul Alianței PNL-PSD, va reuși să facă din Sectorul 2 un loc în care orice român își va dori să locuiască”, conchide Monica Anisie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine este principalul suspect în cazul fetiței găsite moartă într-o râpă. A fost ridicat de...
Locul de poveste din România de care italienii sunt fermecați: 'Unic în lume!'
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și...
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
„Să fie conștienți cu ce se joacă.” Putin amenință că va lovi țările din Europa...
Penthouse-ul de 500.000 € al Loredanei Chivu a fost ”devalizat”! Imagini HALUCINANTE!
'Avea inima de PIATRĂ'! Afecțiunea medicală RARĂ de care suferea bărbatul
Ultimele imagini cu micuţa Raisa în viaţă. Copila ar fi fost ucisă de verişorul ei...
EXCLUSIV El e Daniel, tânărul înecat în bazin, în Timișoara. Luna trecută făcuse infarct când...
Ce experiență a avut un român care și-a deschis o tavernă în Thasos! Acesta caută...
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
Rovinieta își păstrează valabilitatea dacă schimbi numărul de înmatriculare?
Planul de pace al lui Putin
ERUPȚIE MONSTRU pe Soare! Radiații și PLASMĂ în drum spre Pământ
12 ANI închisoare pentru PĂRINȚI. Devine interzis în România
Iulia Vântur pe aceiași scenă cu Jason Derulo. Unde va cânta artista în fața a...
Cine este principalul suspect în cazul morții Raisei din Dolj. Este vorba despre cineva din...
Cine e Dani, băiatul înecat în bazin! Detalii șocante
Adrian Minune, mărturisiri dureroase despre momentul în care soția sa, Cati, a avut probleme de...
Cum au încercat rudele Raisei, fetița dispărută și găsită fără suflare în Dolj, să ducă...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am certat urât cu soacră-mea aseară. Am vrut să-i fac un...
Copacii „migrează” în soluri mai proaste din cauza schimbărilor climatice
×