Mormântul unui soldat rus cu inscripția „pierdut în antrenamente”, găsit în regiunea Kievului

Mormântul unui soldat rus cu inscripția pierdut în antrenamente, găsit în regiunea Kievului
sursa foto: Twitter/pravda
Publicat: 17/06/2022, 19:43

Mormântul unui militar rus cu inscripția „pierdut la antrenament” a fost găsită în apropierea satului Andriivka din regiunea Kiev, anunță Andrii Niebitov, șeful poliției naționale din regiunea Kiev.

„Uniforma militară a armatei ruse, o groapă în câmp și o inscripție pe un cui vechi „pierdut la antrenament” – un astfel de sfârșit îi va aștepta pe toți cei care au venit pe pământul nostru pentru a ucide, jefui și distruge”, a declarat șeful Poliției din Kiev.

Soldatul rus era încălțat în adidași când a fost înmormântat.

Autoritățile ucrainene continuă să găsească morminte, majoritatea de civili, în regiunea Kiev, care a fost ocupată de soldații ruși. Cadavrele a peste 200 de civili găsite în gropi comune nu au fost încă identificate.

În total, poliția a găsit 1.314 cadavre de civili care au murit în regiunea Kiev în urma bombardamentelor efectuate de forțele ruse.

Înaltul Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului a înregistrat 10.094 de victime civile în Ucraina de la începutul invaziei rusești, dintre care 4.509 morți și 5.585 de răniți.

În special, printre cei uciși se numără 1.747 de bărbați, 1.166 de femei, 124 de fete și 129 de băieți, precum și 41 de copii și 1.302 adulți al căror sex este încă necunoscut.

Printre răniți, au fost 1.138 de bărbați, 792 de femei, 125 de fete și 166 de băieți, precum și 172 de copii și 3.192 de adulți al căror sex este încă necunoscut.

Cele mai multe dintre victimele civile înregistrate au fost cauzate de utilizarea armelor explozive cu o zonă de impact largă, inclusiv bombardamente cu artilerie grea și sisteme de rachete cu lansare multiplă, precum și de rachete și lovituri aeriene.

OHCHR consideră că cifrele reale sunt considerabil mai mari, deoarece primirea de informații din unele locații în care au avut loc ostilități intense a fost întârziată, potrivit Pravda.

La Mariupol (regiunea Donețk), Izium (regiunea Harkov) și Popasna (regiunea Luhansk), există acuzații privind numeroase victime civile.