Moțiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, dezbătută luni în Camera Deputaților. PSD: Adrian Oros, „cel mai periculos dăunător”

Moțiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, dezbătută luni în Camera Deputaților. PSD: Adrian Oros, „cel mai periculos dăunător”
Moțiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, dezbătută luni în Camera Deputaților. PSD: Adrian Oros, „cel mai periculos dăunător”
Publicat: 29/03/2021, 07:39

Plenul Camerei Deputaților va dezbate, luni, moțiunea simplă pe agricultură a PSD, urmând ca votul final să fie dat miercuri.

Dezbaterile vor începe la ora 16.00, informează g4media.ro.

Miercuri, PSD a depus la Camera Deputaților moțiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, Adrian Oros, intitulată „Agricultura României este atacată de cel mai periculos dăunător – ministrul Adrian Nechita Oros”.

În moțiune, social-democrații susțin că este obligatoriu ca ministrul Oros să demisioneze urgent, acuzându-l că, după 17 luni de guvernare, nu a învățat nimic și agricultura trece prin cea mai grea perioadă, din cauza „incompetenței și amatorismului” său.

PSD: „Nu ați învățat nimic, domnule Oros!”

„Referitor la agricultură, se poate lesne observa că suntem într-o linie de criză accentuată, cauzată pe de o parte de seceta severă, care ne-a lovit în anul agricol 2019/2020, iar de cealaltă parte de incapacitatea actualului ministru de a elabora politici publice protective şi stimulative pentru sectorul agricol şi al industriei alimentare”, a transmis PSD în moţiune.

PSD reclamă că agricultura a avut în 2020 două recorduri negative: cea mai pronunţată reducere de producţie dintre activităţile economice – minus 16,2% la valoarea adăugată creată şi cea mai mare creştere de preţuri – plus 10,5% la preţuri.

„Iată că după 17 luni de guvernare, nu aţi învăţat nimic, domnule Oros! Agricultura românească condusă de dumneavoastră traversează cea mai neagră perioadă, iar acest lucru nu a fost cauzat numai de pandemie sau secetă, ci mai ales de incompetenţa, amatorismul şi mitomania de care daţi dovadă. Cu alte cuvinte, este prea mare pălăria Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru capul dumneavoastră, domnule Adrian Oros! Şi nu o spunem noi, ci o spun în cor fermierii români”, au menţionat social-democraţii în moţiune.

Social-democrații, despre Oros: „L-ați uns ministru pe marele „specialist”, medic veterinar…”

PSD îl acuză pe Oros că toate promisiunile sale s-au dovedit minciuni.

„În 2018, domnilor liberali, aţi depus moţiune simplă împotriva ministrului Petre Daea legată de gestionarea răspândirii pestei porcine africane, în România. I-aţi reproşat atunci vrute şi nevrute, că nu e medic veterinar şi nu ştie ce măsuri să ia, că nu a făcut ce trebuie, că nu e specialist, că sacrifică porcii preventiv, că pune în pericol creşterea porcului în România. Una mai falsă decât alta! De ce spunem asta? Pentru că în noiembrie 2019 l-aţi uns ministru pe marele ‘specialist’ Adrian-Nechita Oros, medic veterinar, prorector la USAMV Cluj-Napoca, (…) salvatorul porcului din România. Ce a făcut domnul doctor Oros din funcţia de ministru pentru combaterea pestei porcine africane? Nimic. Zero măsuri”, au adăugat parlamentarii PSD.

„Dumneavoastră, oare, aveţi sufletul legat de glia acestei naţii? Sau l-aţi vândut pe doi arginţi intereselor celor care-şi doresc distrugerea agriculturii României? Răspunsul îl ştiu toţi fermierii, producătorii şi agricultorii români: prin tot ceea ce aţi făcut demonstraţi că sunteţi cel mai mare dăunător al agriculturii româneşti! Şi pentru asta este obligatoriu să plecaţi urgent din funcţia de ministru”, mai afirmă parlamentarii social-democrați în textul moţiunii contra lui Oros.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Devine ILEGAL în România. Legea e adoptată. Se aplică din 28 aprilie pentru toată lumea
Codul Rutier. Situația în care și pasagerii riscă dosar penal
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”