Motivul ireal pentru care un TAXIMETRIST a refuzat cursa unui turist, în parcarea aeroportului din Cluj-Napoca

Motivul ireal pentru care un TAXIMETRIST a refuzat cursa unui turist, în parcarea aeroportului din Cluj-Napoca
Sursa FOTO: Reddit
Publicat: 10/03/2023, 15:54
Actualizat: 10/03/2023, 15:58

Fenomen ciudat pe Aeroportul Cluj! Taximetriștii sunt acuzați de turiștii care ajung în oraș, dar și de clujenii care circulă cu avionul, că refuză cursele în care plata e cu cardul. 

Mai multe persoane, atât turiști cât și localnici, au povestit în mediul online ce au pățit atunci când au vrut să ia un taxi de la Aeroportul din Cluj-Napoca.

”În Aeroportul Cluj, taximetristul era parcat primul în stand, dar refuza toate cursele pe care vrei sa le plătești cu cardul. De când te apropii de mașina, te așteaptă în picioare în fața ei si îți zice, doar cash. Și îi blochează și pe cei din spate, sa nu poată trece de el”, a relatat un turist, potrivit stiridecluj.ro.

Acesta spune că a făcut plângere pe aplicația My Cluj. Taximetristul neagă însă scest lucru și spune că nu a refuzat pe nimeni, ba, din contră, când a fost fotografiat, el încărca bagaje în mașină.

Și asta nu e tot! Se pare că standul de taxi de la Aeroportul Cluj a mai stârnit unele discuții de-a lungul timpului, mai ales din cauza sistemului folosit. Practic dacă taximetristul care este primul la rând nu se trage, nimeni din spate nu poate avansa. În alte țări se practică un sistem mult mai eficient. Taximetriștii stau într-un punct și apar numai dacă sunt clienți, în ordinea în care au ajuns în parcare.

Pățania acestui turist a deschis Cutia Pandorei, după ce mai multe persoane au comentat pe rețeaua de socializare Reddit că au întâmpinat lucruri similare cu taximetriștii de la Aeroportul Cluj.

”Mai sunt cei care te refuză în Mărăști ca e prea aproape și 30 de ron nu merită. Cu toate ca e 4.5 ron/ km. Ei vor să prindă curse de Florești, Gilău dacă se poate, deși legal nu au voie sa refuze nici curse de 5 lei”, a spus cineva.

”Pentru Floresti mi-a cerut 100 lei, i-am mulțumit și am comandat un Bolt pe care am dat 45 lei”, a adăugat altcineva.

”Ultima oară când am sosit din Suedia la aeroportul din Cluj, a fost puțin după ora 12 noaptea și mă crezi că am mers pe rând la fiecare mașină de taxi să-i întreb dacă acceptă plata cu cardul? Am întrebat vreo 5 sau 6 taximetriști și toți mi-au răspuns cu “nu”, în contextul în care e ilegal să refuzi plata cu cardul… cu mașina de poliție nici la  3 metri distanță”, a spus un alt internaut.

De asemenea, oamenii acuză că taximetriștii de la Aeroportul Cluj ”vânează” numai curse de Huedin, Gherla și Turda. ”Cât mai departe, dacă le spui un cartier din Cluj Napoca te refuză”, a mai scris cineva.

Toate mașinile de taxi sunt obligate să aibă POS -uri pentru plata cu cardul. “Începând cu ianuarie 2023, orice afacere care vinde produse și servicii în România și are o cifră de afaceri anuală de 10.000 de euro trebuie să dețină un terminal POS. Companiile care nu acceptă plăți cu cardul vor fi amendate”.

”În vederea sancționării refuzului operatorilor de taximetrie de a accepta plata cu cardul pentru serviciul de taximetrie, în conformitate cu prevederile art. 3 alin. 1din OUG nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată, respectiv sancționarea acestora – în calitate de operatori economici furnizori de servicii de utilitate publică –pentru refuzul de a accepta încasări prin intermediul cardurilor de debit și al cardurilor de credit cu amendă de la 20.000 lei la 50.000 lei”.

În Cluj-Napoca, lucrurile sunt reglementate demult, dar nu se aplică. Conform regulamentului de taximetrie, de la 1 ianuarie 2020 taximetriștii trebuiau să înceapă să instaleze sistemele POS, iar de la 1 martie 2021 acest lucru a devenit obligatoriu pentru a putea activa în Cluj-Napoca, mai transmite sursa citată.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Regula pe care șoferii NU TREBUIE să o încalce niciodată. Legea din ROMÂNIA spune clar
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
În urmă cu aproape opt decenii, italienii îl executau pe „Il Duce”