Motociclistul ucigaș i-a mințit pe procurorii care l-au acuzat de omor. În mai puțin de șapte ani, Americanu a ucis doi oameni

Motociclistul ucigaș i-a mințit pe procurorii care l-au acuzat de omor. În mai puțin de șapte ani, Americanu a ucis doi oameni
Laurențiu Mitici Trică era un apropiat al Brigăzii de Poliție Rutieră/Sursa foto/Facebook
Publicat: 06/08/2021, 18:38
Actualizat: 06/08/2021, 19:24

Motociclistul arestat preventiv după ce, miercuri seară, a ucis un tânăr care mergea cu o trotinetă, a încercat să scape după ce i-ar fi mințit pe procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București care l-au audiat în dosarul de omor deschis pe numele lui. În același timp, bărbatul în vârstă de 52 de ani este judecat după ce, cu șapte ani în urmă, a curmat viața unui biciclist.

Motociclist de mai bine de 30 de ani, Laurențiu Mitici Trică era cunoscut de majoritatea pasionaților de motoare, afiliați la cluburile din țară. Poreclit Americanu, bărbatul era cunoscut drept o persoană sociabilă, dar apropiații aflaseră despre el că devenise o persoană cu porniri violente. Surse din anturajul acestuia spun că și-ar fi agresat și soția, cadru didactic, și că se aprindea repede în cazul unor discuții în cotradictoriu.

În anul 2014, Trică a acroșat un biciclist care a schimbat direcția de mers fără să se asigure. Omul a murit pe loc, iar dosarul a fost clasat după ce, din dinamica accidentului, a reieșit că a fost vina celui decedat. Totuși, rudele victimei au instatat, iar după o mulțime de expertize, s-a stabilit că motociclistul circula cu 119 km/h, pe un tronson de drum unde limita de viteză era de 50 km/h, au precizat pentru Gândul surse judiciare.

Laurențiu Mitici Trică era un apropiat al Brigăzii Rutiere

Ca urmare, dosarul a fost redeschis, iar Trică a fost trimis în judecată abia în 2019, după ce a fost pus sub acuzare pentru infracțiunea de ucidere din culpă. Sursele citate au mai afirmat că, tot în anul 2019, motociclistul Americanu a fost victima unui accident ușor, după ce a fost lovit de o mașină al cărei șofer a fugit de la locul accidentului. În urma impactului, Laurențiu Mitici Trică  fost rănit ușor. Acesta era și un motociclist vocal, care acuza indisciplina din trafic și participa alături de polițiștii Brigăzii Rutiere la misiuni preventive.

În seara incidentului de la Vitan Bârsești, Laurențiu Mitici Trică a fost audiat de polițiștii Serviciului Omoruri și procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București. Surse judiciare au declarat, pentru Gândul, că, la început, Trică nu ar fi recunoscut. Acesta ar fi devenit cooperant abia după ce procurorii i-au arătat imaginile înregistrate de camera de bord a mașinii. Atunci, a recunoscut că s-a enervat și a reacționat violent.

Laurențiu Mitici Trică a fost acuzat de omor după incidentul din trafic petrecut miercuri, în jurul orei 18.30. Motociclistul a fost lovit, din spate, de Mihai Razvan Guțu, care circula cu o trotinetă electrică. În anchetă, Trică a spus că i s-ar fi părut că tânărul era beat. Nervos, Trică a accelerat, în așa fel încât să ajungă înaintea lui în intersecția de la Vitan Bârsești. Motociclistul l-a așteptat pe marginea drumului, iar în momentul în care l-a văzut că vine, s-a repezit la el și a aruncat casca spre el. Lovit de aproape, tânărul s-a dezechilibrat și a căzut pe sensul opus, unde a fost lovit mortal de un autoturism care se deplasa regulamentar.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Cancer pancreatic! Diagnostic năucitor pentru Leonard Miron
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Ouăle vopsite din supermarketuri, contaminate
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Imagini tulburatoare! Andreea Morega, condusă pe ultimul drum de sute de oameni și un sobor...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului