EXCLUSIV | Proces HALUCINANT în România: Un multimilionar român și-a dat bona în judecată. Instanța a decis ca femeia să-i plătească lunar 145 de euro

EXCLUSIV | Proces HALUCINANT în România: Un multimilionar român și-a dat bona în judecată. Instanța a decis ca femeia să-i plătească lunar 145 de euro
Bela Urasi / Sursa foto: GÂNDUL
Publicat: 25/04/2023, 16:55
Actualizat: 26/04/2023, 10:33

Omul de afaceri Bela Urasi este unul dintre cei mai bogați români. El și-a dat în judecată bona, iar o instanță i-a dat câștig de cauză. În urma sentinței, femeia care a avut grijă de copiii omului de afaceri va trebui să vireze, lunar, suma de 145 de euro în contul multimilionarului Urasi.

„Totul până la bani” – pare să fie motto-ul după care se ghidează multimilionarul român Bela Urasi, deținător, între altele, al unui Rolls Royce blindat.

Bela Urasi (69 de ani) a dat-o în judecată pe „doamna Ionela”, bona copiilor săi. Motivul pentru care a intentat proces este de-a dreptul incredibil. Totuși, în primă instanță, el a avut câștig de cauză iar femeia este acum obligată să-i plătească suma de 58.262 de lei, în 80 de rate lunare, respectiv câte 728 de lei.

Bela Urasi / Sursa foto: GÂNDUL
Bela Urasi / Sursa foto: GÂNDUL

Motivul pentru care unul dintre cei mai bogați români și-a dat bona copiilor în judecată

Conform informațiilor obținute de GÂNDUL, povestea a început în momentul în care Ionela lucra ca bonă pentru copiii multimilionarului și i-a cerut lui Bela Urasi un împrumut în valoare de 98.612 lei. Bărbatul i-a virat banii în cont, fără a încheia un contract în acest sens.

Cei doi au stabilit că femeia îi va plăti, eșalonat, suma de bani împrumutată, în tranșe de câte 2.500 de lei pe lună.

Din acel moment, femeia a început să îi trimită diverse sume de bani, restituindu-i, în total, 40.000 de lei din împrumut. Supărat că nu își respectă promisiunea, milionarul a somat-o să îi dea întreaga diferență de bani. Acest lucru nu s-a întâmplat așa că omul de afaceri a dat-o în judecată.

În timpul procesului, doamna Ionela a recunoscut că a împrumutat banii, dar le-a spus magistraților că nu poate plăti lunar mai mult de 700, având în vedere veniturile sale foarte mici.

În urma deliberărilor, judecătorii români au decis: femeia este obligată să achite lunar în contul omului de afaceri 728,275 lei, până ce întreaga sumă de 58.262 de lei va fi acoperită.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată cu apel.

Bela Urasi / Sursa foto: GÂNDUL
Bela Urasi / Sursa foto: GÂNDUL

„Erau zile când nu aveam ce manca, ne teroriza”

Nu e prima dată când milionarul român ține la fiecare leu din averea lui.

Bela Urasi a devenit cunoscut după ce a făcut o avere imensă după ce a contribuit la dezvoltarea companiei de cablu Astral, care a fost ulterior vândută, iar omului de afaceri i-a revenit suma de 60 de milioane de dolari. Tranzacția i-a umplut conturile și i-a asigurat un loc în Topul Forbes al celor mai bogaţi 300 de români.

Bani a făcut și din imobiliare și construcții, astfel că, în 2010, averea sa era estimată la circa 50 de milioane de euro.

De asemenea, el a ajuns în vizorul public după ce a divorțat de prima soție. Aceasta l-a acuzat că ar fi agresat-o pe ea şi pe fiica ei. Femeia declara, în 2013, că Urasi a luat până şi banii strânşi la nunta fiicei lui.

„Plecam în concediu şi erau zile în care nu aveam ce să mâncăm, nu aveam bani. Ajungeam să mergem într-o alimentară, să cumpărăm brânză topită, pe care o mâncam cu degetele. Când se enerva, ne tăia toate resursele. Eram terorizate, tremuram numai când îl auzeam că venea”, susţinea femeia.

„În afară de bani, n-are nicio altă calitate, e un tiran”

Şi fiica milionarului a vorbit, la acel moment, despre tatăl ei în termeni nu tocmai onoranți. Ea a declarat că mama ei şi-a rupt piciorul, iar tatăl ei o lovea cu cârja atunci când era nervos şi o încuia în camera.

„El așa a făcut toată viață; așa deținea controlul asupra noastră. Toate erau pe numele lui, fără nicio împuternicire. În soția lui și fiica lui nu are și nu a avut niciodată încredere. Totul are legătură cu obsesia lui pentru control. El vrea să controleze tot, pentru că așa știe și știa că poate să ne țină lângă el. În afară de bani, n-are nicio altă calitate, e un tiran. Cu banii a controlat totul, așa se gândea el, că probabil de aia nu ne-a lăsat pe niciuna dintre noi să avem acces la ei, să ne țină acolo, să depindem 100% de el, mai ales mama”, spunea Andreea, fiica din prima căsătorie a lui Urasi, pentru presa locală.

În 2018, mariajul dintre omul de afaceri originar din Cluj și prima lui soție s-a încheiat definitiv. La acel moment, Urasi a fost de acord să împartă pe din două averea sa, cu fosta soție.

Ulterior acestei căsnicii, el s-a recăsătorit.

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
”Fratele meu s-a stins din viață la 34 de ani, din cauza depresiei” Drama care...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
O nouă metodă de fraudă face ravagii: Infractorii se prefac angajați bancari