„Naționala 100”. Echipa secolului, votată de „Juriul președinților din fotbal”. Toți oamenii președinților | VIDEO

„Naționala 100”. Echipa secolului, votată de „Juriul președinților din fotbal”. Toți oamenii președinților | VIDEO
Publicat: 04/07/2022, 10:31

Cu totul interesantă și, în mare parte, inovativă, formula de joc a “Naționalei 100”, imaginată de cei care au condus și conduc, în calitate de acționari sau președinți de cluburi ori instituții ale fotbalului românesc!

Pentru început, să facem prezentările, oferindu-vă componența acestui juriu, urmând, imediat, să vă dezvăluim și opțiunile de vot ale acestor atât de importanți oameni de fotbal.

Echipa secolului, votată de „Juriul președinților din fotbal

Este vorba de Gino Iorgulescu, fostul mare jucător al naționalei și al Sportului Studențesc, dar și actualul președinte al Ligii Profesioniste, de Dinu Gheorghe, fost președinte la Rapid București, Astra Giurgiu sau FC Brașov, actual colaborator Prosport, Dumitru Dragomir, fostul conducător, timp de aproape două decenii, al LPF, dar și președinte la Chimia Râmnicu Vâlcea, FC Brașov, FC Olt și Victoria București, Valeriu Argăseală, de ani și ani președinte al FCSB, fost arbitru internațional, Mihai Stoica, manager general al FCSB, fost conducător la Oțelul Galați și Unirea Urziceni, Romeo Pașcu, fost președinte la FC Bihor, FC Brașov sau Astra, Ilie Mălureanu, aflat în ultimele decenii în conducerea mai multor cluburi, precum Gaz Metan Mediaș sau U Cluj, Marcel Pușcaș, președintele FCU 1948 Craiova și fost fotbalist de valoare recunoscută la FC Bihor, Steaua sau Rapid. Totodată, un scriitor deosebit, cartea lui, “Fotbalul în cârje”, fiind un reper istoriei acestor ultime patru decenii ale fotbalului românesc.

De asemenea, le mulțumim pentru că ne-au încredințat opțiunile lor, precum și celor deja menționați, și lui Mircea Sandu, fost internațional, 167 de goluri și 409 meciuri în Liga 1, marea majoritate pentru Sportul Studențesc, dar și, peste douăzeci de ani, președinte al Federației Române de Fotbal, Gheorghe Chivorchian, fost președinte al Ceahlăului Piatra Neamț, FC Bacău ori Poli Timișoara, și, nu în ultimul rând, fostului acționar de la FC Dinamo, Cristi Borcea.

Tuturor, recunoștință din partea noastră, a celor de la Prosport, pentru că ne-au sprijinit în realizarea demersului nostru, încercarea de a oferi “unsprezecele” ideal tricolor la Centenarul echipei naționale a României!

Iată însă și interesanta formulă de joc care a rezultat în urma punctajului determinat de voturile acestor atât de importanți oameni care au marcat istoria fotbalului nostru:

VASILE IORDACHE-DAN PETRESCU, GINO IORGULESCU ȘI ȘTEFAN SAMEȘ, CORNEL DINU, CRISTIAN CHIVU-NICOLAE DOBRIN, GHEORGHE POPESCU, GHEORGHE HAGI, ILIE BALACI-MARIUS LĂCĂTUȘ, FLOREA DUMITRACHE. SELECȚIONER: MIRCEA LUCESCU.

Iar acum, dacă sunteți de acord, să comentăm aceste alegeri și, desigur, să facem cunoștință cu numele noi care apar în această variantă a “Naționalei 100”.

Vasile Iordache își păstrează postul de titular între buturi, după ce “Juriul oamenilor din fotbal” îl nominalizase acolo pentru prima oară. Dan Petrescu e punct stabil ca fundaș dreapta, Cristi Chivu e și el, din nou, titular pe postul de fundaș stânga. Linia mediană este, ca de fiecare dată, aceeași: Nicolae Dobrin, Gică Popescu, Gică Hagi, Ilie Balaci.

Iar în atac, Marius Lăcătuș, ca extremă, îl are, din nou, ca “vârf” de atac, în avanposturi, pe “Corsarul roib”, inegalabilul Florea Dumitrache. “Fiara” și “Mopsul”, ce atacanți de super clasă, reuniți în imaginația multora, aici, și în cea a președinților! Selecționer a fost ales, încă o dată, Mircea Lucescu, omul deplin al fotbalului românesc.
Am lăsat pentru finalul articolului noutățile absolute, care, în opțiunile de vot ale conducătorilor, s-au manifestat în ceea ce privește cuplul de fundași centrali.

Ca “stoperi” au fost desemnați, la egalitate de puncte, Gino Iorgulescu și Ștefan Sameș! Fostul fundaș al Sportului Studențesc, omul care a făcut marcaj la “Balonul de aur”, Paolo Rossi, în meciurile cu Italia, din 1982 și 1983, este, în premieră, prezent într-o atât de onorantă postură, de titular în “Naționala 100”. Gino a făcut parte din echipa României, singura din istorie care a învins, într-un meci oficial, o campioană mondială en-titre! Și, desigur, a jucat titular la Turneul Final al Campionatului European din Franța, din 1984.

Ștefan Sameș primește, pentru a treia oară, voturile unui juriu, acum cel al “președinților”, după cel al “oamenilor din fotbal” și, respectiv, al “jurnaliștilor de presă scrisă”. O premieră este, ca și cea a lui Gino Iorgulescu, prezența uriașului fotbalist Cornel Dinu ca “libero”, fundaș central, care îl “scoate din echipă”, cum se spune, pe super favoritul și super votatul Miodrag Belodedici.

Președinții din fotbalul nostru, grație experienței vaste, cu zeci și zeci de ani, în cazul majorității, în acest fenomen, au realizat importanța “Generației Guadalajara” și jocurile mari reușite de Cornel Dinu în fața lui Pele, Tostao, Jairzinho sau a campionilor mondiali, englezii Hurst sau Peters. Ori a cehului Dobias. Dar și mai târziu, în cele peste 70 de selecții strânse sub tricolor, și în cele aproape 500 de meciuri în Liga 1, toate sub culorile alb-roșii ale lui Dinamo!

Descoperă campania Prosport despre echipa de vis a primilor 100 de ani din Naționala de Fotbal a României.

Nu rata ocazia să iei parte la scrierea unei pagini din istoria echipei naționale. Votează acum echipa de vis și poți câștiga unul din cele 100 de tricouri ediție limitată Naționala 100!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de...
Alimentul-minune pe care japonezii îl mănâncă înainte de a merge la somn. Se trezesc fericiți...
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Un inginer Boeing spune că producătorul american de avioane a ignorat îngrijorările legate de siguranţă:...
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
Devine strict INTERZIS în România. Toți românii au nevoie de acord. Interdicția e clară
Se schimbă Revolut pentru România. Ce vor putea să facă acum clienții
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna...
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Corpurile femeilor au devenit „câmpuri de luptă”, avertizează ONU