Nicolae Ciucă, despre situația nucleară de la Zaporojie: „Avem luate toate măsurile pentru protejarea populaţiei”

Nicolae Ciucă, despre situația nucleară de la Zaporojie: „Avem luate toate măsurile pentru protejarea populaţiei
Sursa: Guvernul României
Publicat: 10/08/2022, 15:06

„Guvernul nu are date care să justifice o îngrijorare privind situaţia de la centrala nucleară de la Zaporojie din Ucraina”, spune premierul Nicolae Ciucă. Declarația a fost susținută, miercuri, la începutul ședinței de Guvern.

„În ultimele zile, pe fondul evenimentelor din Ucraina din zona centralei nucleare de la Zaporojie, au existat o serie întreagă de date şi informaţii referitoare la pericolul pe care îl poate reprezenta un eveniment la această centrală. Până în acest moment vreau să asigur şi să dau, de asemenea, garanţii cetăţenilor că nu avem date care să justifice niciun fel de îngrijorare.

Monitorizăm permanent toate datele legate de mediu şi suntem în permanentă legătură cu autorităţile europene de specialitate precum şi cu partenerii noştri din Ucraina. De asemenea, pot să spun că instituțiile statului au luat măsuri și sunt pregătite permanent să informeze în timp util și de asemenea, avem luate toate măsurile pentru protejarea populației”, a spus Ciucă la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul spune că instituțiile statului au luat măsuri și sunt pregătite permanent să informeze în timp util și au fost luate toate măsurile pentru protejarea populației.

Ucraina a acuzat Rusia că a lansat atacuri asupra centralei nucleare de la Zaporojie. Potrivit Kievului, bombardamentele rusești de sâmbătă au avariat trei senzori de radiații și au rănit un muncitor de la centrală.