Nicușor Dan a dat în judecată MOL România și cere daune de un milion de lei și rezilierea contractului pentru opt locații din București / Reacția MOL România (UPDATE)

Nicușor Dan a dat în judecată MOL România și cere daune de un milion de lei și rezilierea contractului pentru opt locații din București / Reacția MOL România (UPDATE)
Nicușor Dan / Mediafax
Publicat: 10/08/2022, 09:05

Primarul Capitalei, Nicușor Dan a anunțat printr-o postare pe Facebook că a acționat în instanță compania MOL România solicitând daune de  1 milion de lei şi rezilierea contractului de asociere pentru opt locaţii din Bucureşti. Marți seara, MOL România a transmis o reacție oficială.

Municipalităţii îi reveneau 2% din cifra de afaceri realizată în şapte locaţii – Mol Păcii, Mol Politehnică, Mol 1 Mai, Mol Olteniţei, Mol Timpuri Noi, Mol Rahova şi Mol Piaţa Muncii şi 1,7% din cifra de afaceri realizată în Mol Colentina

„Am acționat în instanță firma MOL România de la care solicităm pagube materiale de aproximativ 1 milion de lei și am solicitat rezilierea contractului de asociere între municipalitate și această firmă, pentru opt locații din București.

Conform contractului de asociere semnat în 1995 între Consiliul Local al Municipiului București și MOL România, care a preluat drepturile și obligațiile firmei Petroli România (fostele benzinării Agip), părțile conveneau să împartă venitul rezultat din toate activitățile desfășurate, mai precis, vânzare produse petroliere și comercializare alte produse. Municipalității îi reveneau 2% din cifra de afaceri realizată în șapte locații (Mol Păcii, Mol Politehnică, Mol 1 Mai, Mol Olteniței, Timpuri Noi, Mol Rahova și Mol Piața Muncii) și 1,7% din cifra de afaceri realizată în Mol Colentina.

În locațiile respective, Mol România a desfășurat fără să aibă dreptul, conform contractului, activități comerciale prin intermediul unor alte societăți și s-a sustras astfel de la plata către Primărie a sumelor datorate”, a scris Nicușor Dan într-o postare pe Facebook.

Compania MOL România a transmis că nu a primit nicio notificare de la Primăria Capitalei (UPDATE)

Într-o declarație oficială MOL România Petroleum Products SRL, transmisă marți seara, în contextul anunțului Primarului General al Municipiului București, compania anunță că, până la acel moment, MOL România Petroleum Products SRL nu a primit nicio notificare din partea Primăriei București sau o citație din partea vreunei instanțe de judecată cu privire la această acțiune, menționată pe Facebook, de către domnul Primar General.

„De îndată ce vom avea toate detaliile necesare vom depune toate eforturile pentru a clarifica situația la care s-ar putea referi domnul Primar. MOL România își respectă obligațiile care derivă din contractul cu Primăria Municipiului București”, au transmis reprezentanții MOL România Petroleum Products SRL.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult