DOCUMENT – Nicuşor Dan: „Am semnat dispoziţia de demolare pentru Cathedral Plaza” / Cine va suporta cheluielile

DOCUMENT - Nicuşor Dan: „Am semnat dispoziţia de demolare pentru Cathedral Plaza” / Cine va suporta cheluielile
Nicuşor Dan: „Am semnat dispoziţia de demolare pentru Cathedral Plaza” / Cine va suporta cheluielile / Sursa: Facebook Nicușor Dan
Publicat: 20/07/2022, 12:31
Actualizat: 20/07/2022, 13:49

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, transmite, miercuri, că a semnat, dispoziţia de demolare pentru Cathedral Plaza, clădirea construită ilegal în vecinătatea Catedralei Romano-Catolice de pe strada General Berthelot. 

„Încă din ianuarie 2013, Primăria Capitalei a fost obligată, printr-o hotărâre judecătorească definitivă, să demoleze clădirea. Această obligație a fost însă ignorată de foștii primari Sorin Oprescu și Gabriela Firea”, a transmis edilul.

Cheltuielile cu demolarea vor fi suportate inițial de municipalitate, iar apoi vor fi recuperate de la proprietarul clădirii, spune Nicușor Dan.

„Precizez că mai sunt de parcurs câțiva pași administrativi până la începerea efectivă a lucrărilor de demolare, așa că voi reveni cu informații la momentul potrivit. Cheltuielile cu demolarea vor fi suportate inițial de municipalitate, iar finalmente vor fi recuperate de la proprietarul clădirii.

Scopul nostru este ca terenul pe care se află acum Cathedral Plaza să fie integrat armonios în peisajul urbanistic al Bucureștiului, iar pentru asta avem toată deschiderea de a colabora atât cu proprietarul, cât și cu Primăria Sectorului 1”, a conchis Nicușor Dan, într-o postare pe Facebook.

 Nicuşor Dan: „Am semnat dispoziţia de demolare pentru Cathedral Plaza” / Cine va suporta cheluielile / Sursa: Facebook Nicușor Dan
Nicuşor Dan: „Am semnat dispoziţia de demolare pentru Cathedral Plaza” / Cine va suporta cheluielile / Sursa: Facebook Nicușor Dan

Cine deține Cathedral Plaza

Cathedral Plaza este un complex de 19 etaje de birouri din centrul Bucureștiului, situat la intersecția străzilor General Berthelot și Luterană.

Terenul este deținut de fondul de investiții american Miller Global, fiind cumpărat în anul 1998, iar dezvoltatorul proiectului este Willbrook Management.

Judecătorii au decis, în 2013, demolarea clădirii, motivând faptul că nu au existat toate avizele necesare construirii.

Hotărârea instanței nu a putut fi pusă în aplicare din cauza litigiilor în justiţie, a lipsei avizelor de la Ministerul Culturii, având în vedere apropierea de catedrală, dar şi pe fondul cheltuielilor generate de lucrări.

Vă recomandăm să citiți și:

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult