VIDEO | Nicușor Dan: Aproximativ 40% din vehiculele STB au ieșit pe traseu. Sunt mulți șoferi amenințați de sindicate să nu iasă la muncă

Publicat: 24/01/2022, 21:14
Actualizat: 24/01/2022, 22:20

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat luni, la B1TV, că o parte dintre șoferii și vatmanii de la STB au revenit la lucru, practic circa 40% din capacitate a fost asigurată duminică. Edilul spune că au existat amenințări și intimidări ale sindicatelor către șoferii care au vrut să iasă la muncă.

„Am început ziua cu o prezență cam de 20% a vehiculelor în circulație și o terminăm cu spre 40%, ceea ce înseamnă că sunt mulți șoferi și vatmani care au înțeles că trebuie să respecți o decizie judecătorească, au înțeles că asta e decizia rezonabilă”, a declarat primarul Capitalei.

El recunoaște că există probleme în STB cauzată de subfinanțarea care ține de ani de zile, însă este evident că o astfel de situație nu poate fi rezolvată de la o zi la alta.

„Am transmis în tot acest timp că înțeleg că sunt probleme în STB, că vin dintr-o subfinanțare de ani de zile, că putem să rezolvăm problemele astea, dar nu de pe o zi pe alta și într-o situație de presiune în care bucureștenii nu pot să-și realizeze viața lor cotidiană”, a declarat Dan.

Nicușor Dan reamintește faptul că o instanță de judecată a transmis foarte clar că protestul de la STB este ilegal și în consecință cei care continuă să blocheze Capitala cu acest protest săvârșesc o infracțiune.

„Noi deja suntem într-o situație de ilegalitate. Chiar faptul de a nu vrea să ieși la muncă, după ce o instanță ți-a spus că trebuie să ieși la muncă, e o infracțiune. Dar fapta celor care-i împiedică pe alții să iasă la muncă e o infracțiune mai gravă. Am avut o colaborare foarte bună cu Poliția mai ales și cu Jandarmeria. Am instituit și un număr la care, sub confidențialitate, șoferii și vatmanii pot să reclame presiunile care se fac asupra lor, cei are vor să meargă la muncă. A funcționat și azi de dimineață până acum tot mai mulți oameni au ieșit la muncă.”

Edilul consideră că sindicatele din STB au o influență total nesănătoasă pe care o exercită asupra lucrătorilor din structura de transport bucureștean.

„Există mai multe probleme în STB, dar una din problemele majore e influența total nesănătoasă pe care sindicatul majoritar o are în această societate. E absolut normal ca într-o societate să existe un sindicat sau mai multe care să apere drepturile salariale, dar s-a ajuns ca sindicatul să ia mult prea multe decizii care țin de management, s-a ajuns ca oamenii care nu vor să fie în sindicat să primească turele mai dificile, să nu li se asigure reparația în același timp cu a celorlalți. Deci ăsta e motivul pentru care această grevă declarată ilegală de instanță a fost irațională de la început. Ea trebuie să se întrerupă când a fost prima hotărâre de instanță care a spus că e ilegală”, a mai declarat Nicușor Dan.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Prințesa de Wales a intrat în istoria Casei Regale Britanice. Ce titlu regal a primit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom