Nicușor Dan, audiat la DNA! Procurorii anticorupție îi iau declarații primarului general al Capitalei

Nicușor Dan, audiat la DNA! Procurorii anticorupție îi iau declarații primarului general al Capitalei
Primarul Capitalei, Nicușor Dan
Publicat: 29/11/2022, 09:48
Actualizat: 29/11/2022, 09:58

Nicușor Dan este audiat la DNA. Primarul general al Capitalei dă declarații în fața procurorilor anticorupție cu privire la o sesizare pe care chiar el a depus-o în legătură cu nelegalitatea PUZ Primăverii 1.

După cum bine se știe, Nicușor Dan susține că proiectul Primăverii 1, care a primit PUZ, este ilegal deoarece presupune construirea unui bloc pe un teren prevăzut ca spaţiu verde. Pentru asta, Nicușor Dan a făcut plângere la Direcția Națională Anticorupție.

Nicușor Dan, explicații la sosirea la sediul DNA

„Este vorba de o plângere făcută de aproximativ o lună, legată de Planul Verde Primăverii 1 și arhitectul-șef, care a propus și primarul general a aprobat. Consiliul General a votat un PUZ pentru un bloc pe acest spațiu verde, a fost un câștig necuvenit pentru acel proprietar, de cel puțin 3 milioane de euro. În opinia mea, e infracțiune de abuz în serviciu cu foloase necuvenite. E verde, nu se construiește pe spațiul verde, spune legea”, a declarat Nicușor Dan la sosirea la sediul DNA.

„La momentul în care s-a dat PUZ, în 2019, era o hotărâre definitivă că nu se poate construi pe spațiul verde. Eu am reclamat că există regimul urbanistic al acelui teren de spațiu verde, că există o lege că nu se construiește si, cu încălcarea legii, și-a adus un beneficiu de câteva milioane de euro. Asta am semnalat” – Nicușor Dan.

Nicuşor Dan a depus o plângere la DNA în data de 2 noiembrie. Totodată, el a sesizat și Inspectoratul de Stat în Construcţii şi Prefectura Capitalei cu privire la „nelegalitatea flagrantă a PUZ Primăverii 1”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase