Nicușor Dan, despre problemele cu furnizarea apei calde în București: „Se vor reduce treptat, însă nu vor dispărea complet”

Nicușor Dan, despre problemele cu furnizarea apei calde în București: „Se vor reduce treptat, însă nu vor dispărea complet”
Sursa: Eduard Vînătoru/MEDIAFAX FOTO
Publicat: 14/07/2022, 10:25

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, spune că problemele în ceea ce privește furnizarea apei calde în București nu vor dispărea complet, dar se vor reduce.

Potrivit edilului, anul acesta vor fi înlocuiți mai mulți kilometri de conducte față de anii anteriori.

„Problemele cu apa caldă o să se reducă treptat, dar ele nu vor dispărea cu totul, pentru că problema cu apa caldă este de cel puţin 10 ani şi intensitatea ei a crescut şi s-a accentuat în ultimii 3-4 ani, pe măsură ce investiţiile alea nu s-au realizat şi pe măsură ce conductele nu au fost schimbate în ritmul în care ar fi trebuit. (…) Avem şantierul din zona Olteniţei, avem şantierul din zona Ferentari, avem şantierul din zona Mihalache, şantierul din zona Pantelimon. (…) În cele patru şantiere se pune conductă preizolată”, a declarat Nicuşor Dan miercuri seară.

Nicușor Dan: Iarna aceasta vom avea montată o centrală provizorie în zona Titan

Primarul general a adăugat că Termoenergetica face reparații în această perioadă, iar perioada a fost aleasă tocmai pentru a-i afecta cât mai puțin pe bucureșteni, potrivit Digi24.

„Din punctul de vedere al afectării bucureştenilor, suntem acum într-un punct critic, pentru că, pe de o parte, în iulie, lună de vacanţă, am decis să facem aceste lucrări de intervenţii. Pe de altă parte, este o revizie la CET Sud şi CET Progresu, pe conducta care uneşte CET Progresu de CET Sud există, de asemenea, nişte avarii, care nu au putut să fie prevăzute”, spune Nicuşor Dan.

El a informat că în această iarnă, pentru a ameliora problemele din zona de nord a Capitalei, autoritățile vor monta o centrală provizorie în zona Titan, pe locul fostului CET Titan, urmând ca, pe viitor, acolo să fie instalată o centrală definitivă.

„În iarna care urmează o sa avem montată o centrală provizorie la Titan. Marea suferinţă este pe latura de est, adică cu plecare de la CET Sud din zona Vitan, până în zona Aviaţiei, acolo este marea suferinţă dintotdeauna şi la mijlocul distanţei, unde era CET Titan în perioada comunistă, punem o centrală provizorie, urmând ca mai multe companii care ţin de Ministerul Energiei să pună o centrală definitivă; deci, noi o să fim cu centrala provizorie până când se instalează centrala definitivă. În sfârşit, am atribuit pe contracte private lucrări mari de înlocuire de conductă. Am avut puţin ghinion cu războiul din Ucraina, care a întârziat livrarea de conductă, dar anul acesta o să facem mai mulţi kilometri decât s-au făcut anii precedenţi”, a spus edilul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase