Nicușor Dan: „După suspendarea PUZ-urilor revenim la PUG, asta e tot / Nu urmează o apocalipsă / Prin PUZ-urile de sector se pierde spațiul verde”

Redactor:
Silviu Bănilă

Primarul Capitalei Nicușor Dan a vorbit, într-o conferință de presă, despre planul de suspendare a PUZ-urile de sector. „Se pierde statutul de spațiu verde”, a justificat edilul.

Prin aceste PUZ-uri de sector, se pierde statutul de spațiu verde, e inadmisibil. Vorbesc punctual: am prezentat un proiect care are și acordul Min. Transportului pentru metroul de suprafață. Există zone în București care nu sunt bine conectate cu alte zone de interes din București. Unul din punctele importante e zona Giurgiului-Ferentari – Vorbim de 200.000 de oameni care pot să fie conectați direct cu Pipera, Gara de Nord, AFI, Aeroport Otopeni. Prin PUZ Sector 5, primăria vrea alte blocuri între acele blocuri.

„PUZ-urile de sector prevăd blocuri de 14 etaje până la malul apei”

În fiecare weekend avem sute de mii de bucureșteni care vor să fugă la mare, la munte, deoarece nu ai ce să faci cu copii. Avem 30 km de mal de lac în nordul Bucureștiului care poate să devină un loc în care poți să mergi weekend de weekend cu copilul. Unde să găsești locuri de promenadă.

Ce fac PUZ-urile de sector? Prevăd blocuri de 14 etaje până în malul apei. Cum e posibil într-un oraș deja aglomerat să ai străzi de 7 metri cu blocuri de 14 etaje? O să vedeți imagini mai târziu cu astfel de urmări ale PUZ-urilor de sector.

„Cum e posibil ca…”

Cum e posibil ca într-un oraș în care simțim cu toții că s-a construit prea des încă din comunism, cum e posibil ca în studiile de fundamentare, să se spună că obiectivul PUZ este densificarea orașului.

Cum e posibil să apară o firmă privată care să se ducă la primăria de sector și să spună că facem noi PUZ-ul de sector și găsim cu banii. Nu cumva s-a dus pe la dezvoltatori?

Am spus încă din campania electorală că orașul acesta are nevoie de dezvoltare și că eu sunt un adept al dezvoltării. Am vorbit de metrou de suprafață, șoseaua de centură, mari parcări la intrarea în oraș, electrificarea transportului public, săli de conferințe, toate înseamnă dezvoltare, dar înseamnă să te duci deodată cu infrastructura pe lângă ce înseamnă locuire și imobile de birouri.

„Unii au spus că urmează o apocalipsă…”

Prin dezvoltare înseamnă că un privat alege arhitectul care îi face proiectul mai bun. Din punct de vedere juridic, care e situația? Au fost votate 5 PUZ-uri de sector: 2,3,4,5,6. A fost în spațiul public întrebarea de ce se cere suspendarea? Pentru PUZ Sector 1 nu există încă, din fericire, deoarece ar fi fost o catastrofă și mai mare. Dintre ele, PUZ Sector 3 a fost deja anulat de Tribunalul București într-un litigiu de fond. Și Sector 6 a fost anulat. Hotărârile nu sunt definitive. Când a fost anulat PUZ Sector 3, am formulat o plângere la DNA, pentru schimbarea destinației și modificarea densității cu 20%.

„Revenim la PUG, asta este tot”

Ce se va întâmpla în urma suspendării PUZ-urilor de sector? Pentru că s-a spus că urmează o apocalipsă, dacă aceste documentații nu mai produc efecte juridice. NU. Bucureștiul are un PUG, după suspendarea PUZ-urilor revenim la PUG, asta este tot. Bineînțeles că nu suntem absurzi, adică dacă în baza PUZ-urilor de sector s-a prevăzut extinderea unei școli, o grădiniță, un pasaj rutier, de care avem nevoie, pentru că există deja toate avizele, Consiliul General poate să dea punctual un PUZ pentru respectiva investiție. De pe o lună pe alta, putem da un PUZ pentru fiecare investiție necesară.”, a spus Nicușor Dan.

Citește și..
Reacţia curioasă a selecţionerului Coreei de Sud după ce a văzut că a picat cu...
EXCLUSIV. Revoltător! Scene +18 cu două eleve și un elev, într-o benzinărie din București
FOTO. Nicole Cherry, apariție mai mult decât lipsită de inhibiții! Imagini spectaculoase
A aflat că are iubit și a rămas șocat! Tavi, Clonda, la un pas să...
Ionel Ganea, din nou într-o situație incredibilă! Noua sa soție a cerut ordin de protecție....
O vezi zilnic la TV, dar nu știai că a semnat un contract cu Mega...
Ţara care ar putea impune restricţii persoanelor care nu sunt vaccinate împotriva COVID-19: „Ezitarea dvs....
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Restricții pentru nevaccinați. Prima țară din lume care limitează libertatea de mișcare a persoanelor nevaccinate
EXCLUSIV. Revoltător! Scene +18 cu două eleve și un elev, într-o benzinărie din București
ROMÂNCA născută într-o familie de evrei considerată cea mai TEMUTĂ femeie din lume. Nici Elena...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Cum prepari acasă, de fapt, peștele în mod corect. La detaliul ăsta nu e atent...
„Înregistrare indecentă” cu Jessica Alba, pe Facebook. Cei care au dat clic au avut parte...
Cercetarea care schimbă tot: Cei care îşi fac vaccinul cu ARN mesager degeaba. Este informaţia...
Cum arată cele mai frumoase femei din lume din toate timpurile
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Capcana din maşinile şoferilor: Detaliul pe care conducătorii auto îl ignoră zilnic şi le poate...
Inchide