Nicușor Dan: „Noile tramvaie de la Astra vor fi puse în circulație în câteva zile”

Publicat: 07/12/2022, 12:52
Actualizat: 07/12/2022, 13:00

Noile tramvaie cumpărate de Primăria Capitalei de la Astra Arad vor fi puse în circulație, după luni de zile de controverse.

„Comisia de Recepție a terminat evaluarea documentelor și a decis că tramvaiele livrate de Astra Arad sunt conforme și respectă cerințele din caietul de sarcini.

În câteva zile, cele 15 tramvaie vor fi puse în circulație”, a anunțat Nicușor Dan, miercuri, pe Facebook.

Tramvaiele stau de luni de zile în depou

Comisia specială din Primăria Capitalei a refizat să semneze recepția tramvaielor care stau din vară în depourile STB, pentru că Astra Arad a livrat tramvaie cu un motor cu capacitate mai mică decât cea prevăzută în caietul de sarcini. Practic, în loc de motoare cu capacitate de 120 kW, tramvaiele livrate către București au o capacitate de 100 kW.

În cele din urmă, Comisa a decis că tramvaiele sunt conforme potrivit lui Nicușor Dan.

Contractul a fost câștigat în urma unei licitații

„Atribuirea de către Municipiul București a Contractului de furnizare a 100 de tramvaie s-a realizat după parcurgerea conform Legii nr. 98/2016 a unei proceduri publice de licitație deschisă lansată prin publicarea în Sistemul Electronic de Achiziții Publice la data de 03.12.2018 a unui anunț de participare, procedură la care a putut participa liber orice producător de tramvaie din România sau din străinătate.

La data de 08.09.2022, Astra Vagoane Călători S.A. a fost desemnată câștigător al procedurii de atribuire de către comisia de evaluare a Municipiului București mandatată să deruleze procedura de atribuire, iar semnarea Contractului de furnizare a 100 de tramvaie a avut loc la data de 11.05.2021”, spun cei de la Astra.

Contractul dintre Primăria Municipiului București și Astra Arad prevede ca producătorul să livreze 100 de garnituri, care vor costa 850 de milioane lei, fonduri europene nerambursabile. Detaliile tehnice ale tramvaielor sunt specificate în oferta înaintată de Astra Arad, unde scrie clar că motorizarea va fi făcută cu 4 motoare de 120 kW.

 

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase