Nicușor Dan a anunțat că va cumpăra un tomograf pentru copaci. „Nu avem specialişti care să ne spună dacă un copac e bolnav sau nu”

Publicat: 07/09/2021, 15:41

Nicușor Dan a anunțat că sunt în derulare proceduri de achiziţie a unui tomograf de arbori şi că vor fi angajaţi specialişti în Direcţia de Mediu pentru evaluarea stării copacilor din Bucureşti.

„Nu avem, în opinia mea, nu avem specialişti în Direcţia de Mediu care să ne spună dacă un copac e bolnav sau nu şi dacă este un risc să cadă sau nu. Şi atunci am apelat la o achiziţie externă, care din păcate a durat mai mult decât ne-am aşteptat. Şi acelaşi lucru pentru achiziţia de tomograf. După cum ştiţi, noi avem tomografe la companiile municipale, numai că nu e legal să le transferăm la Municipalitate”, a precizat Nicușor Dan.

Reprezentanți ai Primăriei Capitalei au precizat pentru Gândul că tomograful pentru copaci va costa 135 de mii de lei.

Edilul a explicat apoi care sunt planurile primăriei în ceea ce privește Parcul Cișmigiu, aflat în prezent în stare de degradare.

„Pentru Cișmigiu va trebui să angajăm nişte specialişti foarte buni care să facă un plan”

„Este chestiunea pe care multă lume o sesizează, aceea a aleilor. Şi asta din nou este o asfaltare care poate să fie făcută imediat ce avem banii, fără să facem un plan, pur şi simplu asfaltăm  pe configuraţia actuală. Întrebarea este dacă schimbăm şi bordurile sau nu, de la caz la caz. În fine, pentru plan, în Cişmigiu, după cum ştiţi, a existat în administraţia anterioară  un proiect pe care administraţia a refuzat să îl facă public. Dacă vreţi, îl căutăm prin arhive să îl găsim. Specialiştii au ridicat atunci obiecţii că se măresc excesiv aleile şi că se defrişează mulţi copaci. Deci dacă e să facem o reamenajare, în momentul în care vom avea banii, va trebui să angajăm nişte specialişti foarte buni care să facă un plan, care să dea acestui parc monument prestigiul pe care trebuie să îl aibă”, a mai precizat Nicușor Dan în timpul ședinței CGMB de marți.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult