Ninge pe Transfăgărăşan. Stratul de zăpadă ajunge până la 10 cm

Publicat: 23/09/2021, 09:44
Actualizat: 23/09/2021, 12:42

În Munții Făgăraș la altitudini peste 1.500 m a nins. În acest moment ninge în continuar, iar temperaturile de la altitudine au coborât sub zero grade, stratul de zăpadă atingând pe alocuri și 10 cm, vizibilitatea este redusă sub 50 m. Soferii sunt rugați să circule cu prudență pe toate drumurile montane , chiar dacă nu au mașina pregătită pentru iarnă.

„A nins la munte. În cursul nopții trecute, în Munții Făgăraș la altitudini peste 1500m a nins. Stratul de zăpadă la Cota 2000 măsoară 10cm, vântul suflă cu putere, vizibilitate redusă sub 50m. Se circulă în condiții de iarnă pe Transfăgărășan. Drumarii au împrăștiat material antiderapant și au îndepărtat zăpada de pe carosabil. Recomandăm atenție dacă circulați pe Transfăgărășan, echipați-vă autoturismele cu anvelope de iarnă. Nu Recomandăm parcurgerea traseelor turistice la altitudini peste 1500m fără echipament adecvat sezonului de iarnă, îmbrăcăminte de protecție vânt/rece, colțari, bețe, lanternă, telefon, etc”, este mesajul Salvamont Argeș, postat azi dimineață pe Facebook.

Ninge în continuare iar temperaturile de la altitudine au coborât sub zero grade stratul de zăpadă atingând pe alocuri și 10 cm.

Joi dimineață drumarii au intervenit noaptea trecută și în această dimineață pe DN 7C (Transfăgărășan), pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil atât pe partea partea nordică, în județul Sibiu, între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, cât și pe versantul sudic, în județul Argeș, între Piscul Negru și tunel.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de viscol, lapoviță și ninsori la munte, valabilă până astăzi.

Potrivit ANM, joi și vineri (23 și 24 septembrie), vremea se va menține deosebit de rece în cea mai mare parte a țării. Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, iar la munte va sufla tare.

Prima zăpada din acest sezon s-a instalat pe Transfăgărășan, zona Bâlea Lac, după ce marți dimineața s-au înregistrat -4 grade.

Directia de Drumuri și Poduri a intervenit marți dimineața cu material antiderapant pentru a asigura condiții sigure de circulație. DRDP avertizează turiștii sa circule cu prudență în zona turistică.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase