Noi detalii din dosarul de corupție în care este judecată Lidia Buble. Cât le-a plătit artista polițiștilor care voiau să verifice dacă s-a urcat băută la volan

Noi detalii din dosarul de corupție în care este judecată Lidia Buble. Cât le-a plătit artista polițiștilor care voiau să verifice dacă s-a urcat băută la volan
Lidia Buble/Sursa/Facebook
Publicat: 22/11/2021, 18:33
Actualizat: 25/11/2021, 21:03

Lidia Buble ar fi plătit o sumă importantă de bani celor doi polițiști care i-au făcut semn să tragă pe dreapta în timp ce se întorcea spre casă, în toiul nopții, într-o perioadă în care existau restricții de circulație.

  • Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DIICOT care au trimis în judecată dosarul de corupție, cei doi agenți ar fi vrut s-o verifice pe Lidia Buble cu etilotestul, însă, până la urmă, artista a reușit să-i convingă să primească o sumă de bani și s-o lase să plece.
  • Întreaga negociere cu polițiștii a fost, însă, ascultată de anchetatori, în condițiile în care, înainte să scoată banii, cântăreața s-ar fi sfătuit cu un bărbat din Ploiești, al cărui telefon era ascultat.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au scris în rechizitoriu că, la data de 15 februarie, cei doi polițiști, un bărbat și o femeie, se aflau la serviciu. Undeva în jurul orei 02.30, au oprit mașina condusă de Lidia Buble, pentru un control de rutină.

Mai întâi, aceștia i-au cerut declarația pe propria răspundere. După ce artista a răspuns că nu are, unul dintre polițiști ar fi întrebat-o dacă a consumat alcool. Aceasta ar fi negat, însă polițiștii i-au cerut să sufle în aparatul etilotest. Atunci, Lidia Buble ar fi întrebat un bărbat din Ploiești cum să rezolve problema. Acesta ar fi sfătuit-o, conform rechizitoriului, să le dea mită între 300 de lei și 200 de euro.

S-au înțeles pentru o mită de 900 de lei

În cele din urmă, Lidia Buble s-ar fi înțeles cu agenții să le dea 900 de lei. Potrivit unor surse judiciare, pentru că nu avea bani la ea, vedeta ar fi fost însoțită până acasă de polițiști. Mai mult, pentru că nu avea bani cash nici în locuință, s-ar fi întors cu un card bancar și ar fi scos suma de la un bancomat.

„În intervalul orar 02:32 – 03:11, cei doi polițiști, un bărbat și o femeie, au pretins şi primit mită suma de 900 lei, de la o inculpată, pe care au oprit-o în trafic, pentru efectuarea unui control de rutină.

Suma de bani primită de către inculpaţi cu titlu de mită a fost remisă de către o inculpată cercetată în cauză, atât cu scopul de a nu fi testată cu aparatul etilotest, cât şi pentru a nu fi sancţionată contravenţional, întrucât aceasta nu avea asupra sa declaraţia pe proprie răspundere necesară pentru deplasarea pe timp de noapte pe parcursul instituirii stării de alertă pe fondul pandemiei COVID-19, respectiv nu deţinea asupra sa documentele prevăzute la art. 35 alin. (2) din O.U.G. nr. 195/2002, fapt ce constituia contravenţie conform art. art. 101 alin. (1) pct. 18 din acelaşi act normativ.

De asemenea, prin actul de sesizare, s-a reţinut faţă de un alt inculpat, cercetat în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la dare de mită, faptul că, la data de 15.02.2021, în intervalul orar 02:55:30 – 03:01:35, în timpul unei convorbiri telefonice purtate cu inculpata cercetată pentru săvâşirea infracţiunii de dare de mită, a instigat-o pe aceasta să ofere diverse sume de bani cu titlu de mită, cuprinse între 300 lei şi 200 euro către lucrătorii de poliţie”, a anunțat DIICOT.

Lidia Buble a fost trimisă în judecată, vineri, de procurorii DIICOT, alături de polițiștii Marius Constantin Miulescu și Elena Daniela Reznicsek, precum și de Laurențiu Cristian Ciupercă. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul București.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase