Noi detalii în cazul crimei de la Onești. Soția ucigașului l-a încurajat să comită fapta: „Ucide-i, că și noi am suferit”

Noi detalii în cazul crimei de la Onești. Soția ucigașului l-a încurajat să comită fapta: Ucide-i, că și noi am suferit
Mărturisiri șocante ale ucigașului de la Onești / Sursa FOTO: cancan.ro
Publicat: 20/05/2022, 18:21

Noi detalii au ieșit la iveală în cazul crimei de la Onești în care un bărbat a luat ostatici doi muncitori care renovau un apartament și după ce a negociat cu poliția minute în șir a decis să îi ucidă. Soția criminalului a jucat un rol decisiv în crimă, potrivit Adevărul.

Gheorghe Moroşan este judecat pentru lipsire de libertate, omor calificat şi tulburarea liniştii publice, în timp ce soţia acestuia, Aurelia Moroşan, trebuie să răspundă pentru complicitate la lipsire de libertate şi omor calificat.

Potrivit anchetatorilor, soția criminalului l-ar fi încurajat pe bărbat să comită fapta pe motiv că și ei au suferit la rândul lor, deși cei doi muncitori nu aveau nicio legătură cu cei doi soți.

„Declaraţii năucitoare astăzi la termenul de judecată în cazul crimelor de la Oneşti. Unul dintre martorii din dosar (poliţist judiciar aflat la fata locului) a declarat în faţa judecătorului că Aurelia Moroşan îi spunea acestuia că este perfect de acord ca Moroşan să îi omoare pe toţi fiindcă şi ei au suferit la rândul lor.

Asta după ce poliţistul o implorase pe Aurelia, în repetate rânduri, să-şi oprească soţul din acţiunile criminale. Atitudinea lui Moroşan în continuare extrem de sfidătoare şi arogantă pe timpul declaraţiilor, fară urmă de regret. Estimăm o soluţie în proces în cel mult două termene”, a spus avocatul Adrian Cuculis.

Reacţia femeii a venit după ce poliţistul o implorase să îşi liniştească soţul şi să îl oprească din acţiunile criminale. Femeia a monitorizat în permanenţă acţiunea și poziția poliţiei şi îi transmitea soţului fiecare mişcare făcută de aceştia.

Aurelea Moroșan, soția criminalului din Onești, se află din data de 2 martie în arest preventiv, fiind pusă sub acuzare pentru complicitate la omor și lipsire de libertate.

Cum s-a petrecut omorul

Tragedia de la Onești s-a produs pe 1 martie, atunci când doi electricieni au fost luați ostatici de Gheorghe Moroșan. Muncitorii erau angajați ai SC Chimcomplex SA Borzești, chiar firma la care lucrase soția lui Moroșan și care executase silit apartamentul celor doi soți. Totul s-a întâmplat după ce, din neglijența femeii, societatea suferise, în 2003, un prejudiciu în valoare de 8,3 miliarde de lei vechi.

La scurt timp după ce muncitorii au ajuns în apartament, la locul viitoarelor crime au ajuns și Gheorghe Moroșan, împreună cu soția sa, aceștia fiind anunțați de un vecin că în fosta locuință a familiei sunt efectuate lucrări. Gheorghe Moroșan a venit înarmat cu un cuțit și cu o sabie, iar asupra sa avea și mai multe coliere din plastic. După ce i-a legat pe muncitori cu mâinile la spate, a sunat la numărul de urgență 112 și a anunțat Poliția. Moroșan a cerut emiterea unei hotărâri judecătorești prin care să-și recapete casa sau 300.000 de euro pentru a-i elibera pe cei doi muncitori.

Negocierile pentru eliberarea ostaticilor s-au întins pe parcursul a cinci ore, dar totul s-a încheiat tragic. Ostaticii au fost uciși cu bestialitate, iar Gheorghe Moroșan a fost capturat în urma unei intervenții tardive a polițiștilor.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
S-a dat ORDIN în Ungaria! Ungurii ne dau lecții
Efectul postului intermitent asupra metabolismului. Rezultatele testelor pe voluntari
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”