Noi detalii în scandalul „porcului de Crăciun” de la Poliția Rutieră Giurgiu. Gluma care l-a înfuriat pe ministrul de Interne a mers mult mai departe

Noi detalii în scandalul „porcului de Crăciun” de la Poliția Rutieră Giurgiu. Gluma care l-a înfuriat pe ministrul de Interne a mers mult mai departe
Șeful Poliției Rutiere Giurgiu a fost demis în urma farsei „porcilor de Crăciun”/Sursa/Pixabay - ilustrativ
Publicat: 03/12/2021, 17:50

Farsa care a condus la schimbarea șefului Poliției Rutiere Giurgiu, care a aprobat o cerere prin care unul dintre agenți îi solicita „repartizarea unui porc de aproximativ 160 de kilograme” pe motiv că avea o vechime mai mare de patru ani, a făcut, în realitate, mult mai multe victime. De fapt, comisarul șef Mihail Miron Tache ar fi aprobat opt astfel de cereri, iar unul dintre polițiști, convins că a primit un porc, s-ar fi prezentat la poarta unei gospodării agro-zootehnice dezafectate, pentru a ridica animalul.

Scandalul de la IPJ Giurgiu l-a determinat pe ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, să dispună întreruperea împuternicirii șefului Poliției Rutiere, Mihail Miron Tache. În același timp ministrul de Interne a mai cerut ca pentru gluma de la Serviciul Rutier Giurgiu să fie cercetați prealabil un ofițer și cinci agenți de poliție, pentru a se stabili dacă a fost vorba despre abateri disciplinare.

În spațiul public a apărut fotografia unui raport aprobat de comisarul șef Tache prin care un subaltern îi cerea repartizarea unui porc pentru Crăciun. Colegii care i-au făcut farsa i-au spus să solicite animalul în virtutea OUG 114/2018, fără să-i spună că este vorba despre Ordonanța de urgență care face referire la taxa pe lăcomie.

Am onoarea să vă expun următoarele: Vă rog să aprobați repartizarea unui porc de Crăciun conform ordonanței nr. 114/2018 din data de 17.11.2021. Având în vedere că am o vechime de 4 ani la Serviciul Rutier Giurgiu, aș dori să aibă greutatea în jur de 160 kg. Față de cele expuse, rog dispuneți”, a scris agentul de poliție în raportul întocmit pe 19 noiembrie 2021.

Polițistul ar fi mers la fermă să-și ridice porcul

Potrivit unor surse din Poliție, ar fi fost vorba despre opt astfel de rapoarte aprobate de șeful Serviciului Rutier, nu despre unul singur. Mai mult, în cazul unuia dintre ei, gluma nu s-a oprit aici. Colegii care i-au făcut farsa l-ar fi convins de faptul că porcii repartizați de șeful lor se ridică de la o gospodărie agro-zootehnică (GAZ) stiuată în comuna Slobozia, localitate din apropierea orașului Giurgiu.

Ce nu i-au spus colegii a fost că această gospodărie este dezafectată de mulți ani. Ferma a fost administrată de Poliție după care a fost închisă, iar terenul, lăsat în paragină, a fost dat în administrarea Poliției de Frontieră.

Fără să știe despre ce este vorba, polițistul chiar ar fi mers, însoțit de tatăl său, până la poarta fostului GAZ. Abia la fața locului, polițistul rutier și-ar fi dat seama că a fost victima unei farse.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult
BOMBĂ! Reacţia lui Reghe după ce a auzit despre Anamaria şi Dan Alexa
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
FOTO. Prezentatoarea de la Puterea Dragostei, în costum de baie! Cum arată trupul Cristinei Dorobanțu
„Bărbații se tem de mine pentru că sunt prea frumoasă”. Cum arată una dintre cele...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
Cum va funcţiona limitarea la 9 luni a valabilităţii certificatelor verzi. Explicaţiile lui Rafila
Cea mai ieftină TESLA care poate fi cumpărată AZI, în România. Modelul american arată FABULOS
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
CDC: Imunitatea naturală, mai puternică împotriva COVID decât vaccinurile
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
ACCIDENT MORTAL la intrare în GALEȘU: 2 BĂRBAȚI au DECEDAT, după ce o MAȘINĂ s-a...
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Răsturnare șocantă de situație: Cine i-a omorât, de fapt, pe cei doi studenți de la...
E jale pentru nevaccinaţi! Adio, loc de muncă. Mii de angajaţi au păţit-o deja
Adio, restricții! Se întâmplă sâmbătă, 22 ianuarie. „Nu mai este justificat”
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Unde se află regiunea denumită "OAZA TINEREŢII", unde oamenii nu se îmbolnăvesc niciodată şi arată...