Bebeluș ucis de o maimuță în Tanzania, după ce l-a smuls din brațele mamei sale. Sătenii au agitat și mai mult animalul, încercând să recupereze copilul

Bebeluș ucis de o maimuță în Tanzania, după ce l-a smuls din brațele mamei sale. Sătenii au agitat și mai mult animalul, încercând să recupereze copilul
FOTO - caracter ilustrativ: Pixabay
Publicat: 21/06/2022, 21:44
Actualizat: 21/06/2022, 22:25

Un băiețel din Tanzania, în vârstă de doar o lună, a murit după ce a fost răpit de o maimuță în timp ce era alăptat de mama sa. Copilul se afla chiar în casă cu femeia, când mai multe maimuțe au intrat în locuință, iar una dintre ele l-a smuls din brațele mamei.

„Mama a țipat după ajutor, iar sătenii au venit în grabă la casa ei pentru a o ajuta să-și ia copilul”, a declarat James Manyama, comandantul regional din orașul Kigoma, pentru ziarul Citizen din Tanzania.

Incidentul s-a petrecut în satul Mwamgongo, din Kigoma, lângă Parcul Național Gombe din vestul Tanzaniei, potrivit BBC.

Comandantul a precizat că moartea bebelușului a survenit după ce sătenii au încercat să-l salveze folosind forța, iar maimuțele s-au speriat și au reacționat agresiv. Copilul a fost rănit la cap și la gât, iar mai târziu a murit în timp ce primea îngrijiri medicale.

Foto – BBC

Poliția îndeamnă la vigilență

În urma acestui incident, Poliția i-a îndemnat pe cetățeni să continue să fie vigilenți pentru a preveni noi atacuri ale maimuțelor.

De altfel, comandantul regional a declarat pentru sursa citată că în cei trei ani de când lucrează în zonă nu a auzit niciodată de un incident similar.

În schimb, au existat incidente cu animale sălbatice mai mari, cum ar fi elefanții, care au invadat sate din apropierea parcurilor naționale și au provocat unele decese.

Dragos Tanase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult