Nu este clar cine se află în spatele atacurilor din Transnistria, dar situația este „extrem de critică”, afirmă ministrul german de externe

Nu este clar cine se află în spatele atacurilor din Transnistria, dar situația este extrem de critică, afirmă ministrul german de externe
Annalena Baerbock, ministrul de Externe al Germaniei | Foto - Profimedia Images
Publicat: 27/04/2022, 19:42

Nu este clar cine se află în spatele atacurilor care au avut loc în regiunea separatistă moldovenească Transnistria, a declarat miercuri ministrul german de externe, Annalena Baerbock.

Regiunea separatistă pro-rusă moldovenească Transnistria a declarat miercuri că au fost trase focuri de armă dinspre Ucraina spre un sat care găzduiește un depozit de muniție, acesta fiind cel mai recent raport care a stârnit îngrijorarea că conflictul din Ucraina s-ar putea extinde, potrivit Reuters.

Baerbock a declarat în fața parlamentului german că situația din Moldova este „extrem de critică”.

Situația de securitate din regiunea separatistă Transnistria, controlată de Rusia, se deteriorează rapid. Au avut loc explozii la trei obiective militare, iar Tiraspolul a introdus cod roșu de alertă teroristă și a anulat parada militară de 9 Mai. La Chișinău, Maia Sandu a convocat de urgență Consiliul de Securitate, iar Kremlinul a calificat evenimentele ”îngrijorătoare”

Maia Sandu a transmis că o misiune a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) ar urma să efectueze o vizită în Republica Moldova, până la sfârșitul săptămânii curente, în contextul situației tensionate din regiunea transnistreană, transmite zdg.md. 

Așa-zisul Minister de Interne din regiunea separatistă Transnistria a anunțat că două explozii au fost înregistrate marți dimineață în orașul Maiak din regiunea Grigoriopol, potrivit publicației locale NovostiPMR. Exploziile ar fi provocat deteriorarea a două antene de telecomunicații care retransmiteau semnalul unor televiziuni și radiouri din Rusia.

Prima explozie a avut loc la ora 6.40, iar cea de-a doua la 7.05, potrivit Ministerului de Interne de la Tiraspol. Nu a fost înregistrată nici o victimă umană, dar ambele antene de mare putere au fost scoase din uz.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase