VIDEO | Este anchetă la Spitalul Fundeni, după ce o asistentă a stat fără mască și a băut cafea în sala de operații. Medic chirurg: „Horror! Inadmisibil”

Publicat: 06/08/2022, 21:59
Actualizat: 06/08/2022, 22:18

Este anchetă la Spitalul Fundeni din Capitală, după ce o asistentă a stat fără mască chirurgicală și a băut cafea în sala de operații, chiar în timpul unui transplant hepatic. Este alături de o colega, care are mască chirurgicală, dar niciuna dintre ele nu poartă nici mănuși sterile. Una dintre asistente butonează telefonul mobil. Ele au fost filmate, stând într-un colț al încăperii, iar un medic chirurg a fost revoltat de ceea ce a văzut: „Esența medicinei românești”, a scris el, pe Facebook.

Totul s-a întâmplat în timpul unui transplant hepatic, unde o femeie de 54 de ani a fost salvată de nepotul ei de 24 de ani, care i-a donat o parte din ficat, potrivit Digi 24, postul tv de știri care a și transmis imaginile revoltătoare.

Gafa a fost sesizată de renumitul medic chirurg Marius Uscatu, care a reacționat dur pe Facebook.

„Esența medicinei românești: în plin transplant hepatic, o doamnă stă relaxată, fără mască, cu paharul de cafea în mână. Horror. Inadmisibil”, a scris medicul pe rețeaua de socializare.

Se știe faptul că o intervenție chirurgicală trebuie să se desfășoare într-un mediu steril, iar cadrele medicale care intră în sală trebuie să lase la uşă obiectele nesterilizate şi să poarte mască de protecție, mănuși chirurgicale și să aibă capul acoperit.

Nu este cazul și celor două cadre medicale, care au luat o pauză chiar în timpul unui transplant, iar riscul de a contamina mediul steril din sală a fost, astfel, unul crescut.

Conducerea Institutului Clinic Fundeni a anunțat că va demara o anchetă în acest caz, potrivit Antena 3.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase