O bătrână de 85 de ani a murit la Spitalul din Corabia, așteptând o scrisoare medicală pentru un tub de oxigen. A primit-o abia după „o atenție” din partea familiei, dar prea târziu

O bătrână de 85 de ani a murit la Spitalul din Corabia, așteptând o scrisoare medicală pentru un tub de oxigen. A primit-o abia după „o atenție” din partea familiei, dar prea târziu
Viața după COVID. Ce trebuie să facă pacienții, pentru a nu rămâne cu plămânii afectați / Foto: Pixabay - Caracter Ilustrativ
Publicat: 25/01/2021, 23:59
Actualizat: 26/01/2021, 01:23

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt a sesizat Colegiul Medicilor referitor la cazul unei femei de 85 de ani care s-a prezent la Spitalul Corabia pentru o scrisoare medicală în vederea obţinerii unui aparat de oxigen şi a decedat apoi în apropierea unităţii medicale, transmite Agerpres.

Octogenara, care suferea de mai multe afecţiuni, a fost internată în spital până pe 6 ianuarie, iar în data de 14 ianuarie familia acesteia a revenit la spital pentru a obţine o scrisoare medicală necesară pentru un aparat de oxigen.

Medicul, însă, a precizat că nu poate elibera documentul fără prezența fizică a pacientei și, astfel, a doua zi pacienta s-a deplasat la spital cu familia, pentru a obţine actul respectiv, însă a decedat în apropierea unităţii medicale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Olt, Gabriela Gogiu, o comisie din cadrul instituţiei s-a deplasat duminică la Corabia pentru verificări referitoare la acest caz şi, luni, dosarul a fost înaintat Colegiului Medicilor pentru aspectele ce ţin de conduita terapeutică şi deontologia profesională a medicului.

Reprezentantul DSP Olt a precizat că în acest caz s-a întrunit şi comisia de etică a spitalului, pe 20 ianuarie, nefiind identificate abateri.

Cazul, expus pe Facebook de nepoata femeii

Nepoata bătrânei a explicat, printr-o postare pe Facebook, că nu au vrut să o ducă și pe bătrană în spital. Ea și familia ei s-au gândit că ar putea să rezolve partea de birocrație, fără a o mai plimba pe drumuri pe biata femeie.

Sunt persoane care ne acuză ca vrem bani. Nu, nu vrem bani, nu am depus nicio plângere, am făcut doar public totul pentru că nu vrem să mai treacă și alte persoane prin ce am trecut noi”, a povestit tânăra.

„De ce salariu aveți nevoie domnule „doctor”, nu toți ne permitem sa va băgăm bani în buzunare. Aveam nevoie de o scrisoare de la doctorul pneumolog (Mihai xx) din Corabia pentru bunica mea de a prelungi contractul unui concentrator de oxigen. Ieri dimineață (15 ianuarie – n.r.) am mers cu ea la spital în căruț – i-a măsurat saturația de oxigen, rezultând 67. Din punctul de vedere al doctorului… era bună.

Acum vine partea grea pentru ea. Trebuie sa sufle într-un tub, încercând de mai multe ori, nu reușește, nu avea suficientă putere de a sufla. În tot acest timp doctorul era foarte recalcitrant. Răspunsul dânsului a fost ca nu poate să ne dea acea scrisoare, că nu trece testul cu tubul și că așa este legea, nu poate demonstra că are nevoie de oxigen, cu toate că în același spital a fost internată 10 zile tot la oxigen a stat, dar biletul de ieșire unde era specificat că are nevoie de oxigen era egal cu zero pentru el.

Dar o mică minune a apărut, după „o atenție”. S-a putut face scrisoarea. Timp de aproximativ o oră bunica mea a așteptat pe holul spitalului. Mai aveam nevoie de o ștampilă rotundă care se afla la o asistentă. Între timp am pus-o pe bunica în mașină. Dar după încă 10 minute de așteptare inima ei s-a oprit. Același doctor vine la mașină îi verifică pulsul si răspunde pe un ton foarte diferit și calm… „da, a decedat! Și făcusem și scrisoarea pe un an”

Din păcate a trebuit sa moară, pentru a-i demonstra acestui doctor că ea are nevoie de oxigen”, a scris nepoata femeii, pe rețeaua de socializare.

Scandalurile se țin lanț, la Spitalul din Corabia

La începutul lunii, un alt caz cutremurător petrecut tot la spitalul din Corabia a revoltat opinia publică. Atunci, un bătrân era filmat în timp ce stătea în genunchi pe holurile respectivului spital, rugându-se să fie consultat. Bărbatul aștepta de trei ore să fie preluat de un cadru medical și cerea ajutor pentru că suferise un accident vascular.

O tânără care era în vizită la un pacient internat în Spitalul Orășenesc Corabia l-a găsit pe bătrân în genunchi și s-a oferit să îl ajute.

Pentru că nu a putut să îl ridice singură, a rugat personalul medical să intervină, dar doctorița care a venit, s-a uitat la bătrân, și apoi a plecat fără să facă nimic. Totul a fost filmat de tânără, iar imaginile postate pe Facebook.

Pacientă din Târgu-Jiu bolnavă de cancer, refuzată de spital. Femeia scuipa sânge

O pacientă care suferă de cancer nu a fost primită în spital pe motiv că nu ar fi trecut 72 de ore de la externarea sa din unitatea medicală. Acesteia i s-a făcut rău și a fost adusă la Spitalul Județean de Urgență (700) din Târgu-Jiu, cu ambulanța, dar a fost trimisă acasă. Potrivit spuselor familiei, femeia a fost refuzată la internare și scoasă din spital.

Când a venit la spital, familia a găsit-o pe femeie în curtea spitalului, înghețată de frig. După acest incident, au luat-o înapoi acasă.

Totuși, problema ar fi legată de faptul că personalul de pe ambulanță nu a informat familia asupra acestui aspect și a preluat pacienta de acasă.

În momentul în care familia l-a confruntat pe asistentul de la camera de gardă și i-a spus că pacienta scuipa sânge, acesta fiind motivul pentru care a fost preluată de ambulanță și dusă la spital, acesta nu a mai avut nicio replică.

Persoanele din conducerea Spitalului județean Târgu-Jiu fac acum o anchetă internă, pentru a afla cu exactitate ce ce s-a întâmplat.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Un nou tip de concediu medical. Românii vor primi bani ca să participe la studii...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Era uşa închisă şi mi-a dat de bănuit. Am insistat să deschid". Sora lui Mirel...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O nouă fotografie fabuloasă cu Sagittarius A*, gaura neagră supermasivă din inima Căii Lactee