O boală cruntă a făcut ca VIAȚA unei tinere de 20 de ani să atârne de un fir de ață. Singurul om care ar putea să o salveze a refuzat

O boală cruntă a făcut ca VIAȚA unei tinere de 20 de ani să atârne de un fir de ață. Singurul om care ar putea să o salveze a refuzat
O boală cruntă a făcut ca viața unei tinere de 20 de ani atârne de un fir de ață - FOTO: bzi.ro
Publicat: 07/03/2023, 09:52
Actualizat: 07/03/2023, 12:11

Viața unei tinere de numai 20 de ani atârnă de un fir de ață după ce a fost diagnosticată cu o boală necruțătoare. În România, fata nu mai are nicio șanșă. Singura speranță la viață este un transfer la un spital din Turcia, dar costurile sunt imposibile pentru familia sa.

Mihaela Bîrgăoanu are 20 de ani și suferă de o boală cumplită de aproximativ 6 ani. Însă de 3 ani de zile a început coșmarul din care nu se mai poate trezi. Speră totuși că într-o bună zi lucrurile vor reveni la normal și își va putea continua visurile pe care orice tânăr caută să le împlinească la o vârstă atât de fragedă.

Din păcate în România, tânăra nu mai are nicio șansă de supraviețuire. Unica ei speranță este să ajungă în Turcia la operație, dar costurile sunt imposibil de atins pentru familia ei.

„Mi s-a dat o șansă în Turcia, la un spital privat, dar costurile sunt foarte mari. Operația costă în jur de 68.000 de euro, iar eu nu dispun de această sumă. Îmi doresc să trăiesc, în ciuda sumei foarte mari, având multe motive pentru care să lupt”, afirmă, cu ochii plini de lacrimi, Mihaela Bîrgăoanu, tânăra care a fost diagnosticată cu o boală nemiloasă.

Starea ei sănătate nu este favorabilă, accentuându-i-se stările de rău și puterile fiindu-i la pământ, ajungând să meargă lunar la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Spiridon” din Iași pentru transfuzii de sânge.

Boala cruntă care a țintuit-o pe Mihaela la pat

Mihaela Bîrgăoanu suferă de aplazie medulară, adică dezvoltarea pancitopeniei, unde există un deficit al tuturor celulelor sanguine, precum leucocite, eritrocite și trombocite, ducând spre leucemie. Această boală avansează foarte repede, motiv pentru care tânăra ieșeancă trebuie să ajungă cât mai urgent la spital.

Cumnata ei, Ioana Alexandra Neofet, se îngrijește zilnic de ea și încearcă din toate răsputerile să-i poată întinde o mână de ajutor.

„Am căutat soluții peste soluții. Este un moment foarte dificil pentru noi, dar mai ales pentru ea, însă luptă și își dorește să se facă bine și să se bucure de viață. Singura șansă i s-a oferit la un spital privat din Turcia, unde i se poate efectua un transplant de celule stem și apoi un tratament de specialitate, dar costurile sunt uriașe, aproximativ 68.000 de euro. Este peste puterile noastre”, povestește Ioana Alexandra, cumnata tinerei ieșence.

„Totul a început în 2017, când aveam doar 15 ani. Învățam la Școala Profesională din comuna Cristești, acolo unde am locuit până acum 3 ani, alături de părinți. N-am reușit să termin școală, fiindcă boala m-a ținut pe loc. Prima dată, când am ajuns în spital din aceeași cauză, dar nediagnosticându-mă clar, a fost cumplit.

Am început să acuz stări de rău și am mers la spital, de unde m-a trimis cu elicopterul către Iași. Aveam hemoglobina 1,5. Dar, după un timp, m-am făcut bine și n-am mai dat importanță bolii, până când mi s-a agravat și orice tratament aș lua nu îmi oprește evoluția, ba chiar agravându-se”, povestește, cu tristețe, Mihaela Bîrgăoanu, potrivit bzi.ro.

Cea mai mare dorință a tinerei este să reușească să ajungă în Turcia, unde să reușească să scape de acest chin cu care nu s-a putut învăța. Chiar dacă șansele ca să strângă această sumă sunt mici, Mihaela visează zilnic la momentul când va fi bine.

Cum o putem ajuta pe Mihaela?

„Acum, tot ce îmi doresc este să mă fac bine și să îmi continui studiile. Dar mă macină faptul că șansele par a fi din ce în ce mai mici. Lupt împreună cu prietenul meu și cu sora lui. În rest, nimeni nu-mi este alături, nici măcar familia. E greu și dificil, mai ales pentru că de 2 ani de zile știu că există cineva care m-ar putea salva, dar nu vrea. Este sânge din sângele meu, dar m-a refuzat”, adaugă ieșeanca.

Cei care doresc să o sprijine o pot face donând direct în contul ei: RO34RZBR0000060022777612 – Mihaela BÎRGAOANU, monedă LEI.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Răsturnare de situație pentru cei cu TELEFOANE mobile. Au anunțat că este total INTERZIS
Românul cu una dintre cele mai scumpe mașini. Puțini au auzit de acest milionar
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Povestea emoționantă a câțelului care își aștepta stăpânul în ploaie la stația de metrou Unirii
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
A fost Caligula cel mai nebun dintre împărații romani? L-a amenințat pe zeul Jupiter că-l...