O elevă olimpică din Constanța a fost admisă la Universitatea Oxford, dar nu are bani pentru taxele şcolare. Termenul limită este 25 iunie 2021 (VIDEO)

O elevă olimpică din Constanța a fost admisă la Universitatea Oxford, dar nu are bani pentru taxele şcolare. Termenul limită este 25 iunie 2021 (VIDEO)
Antonia Florina Pănescu, eleva olimpică din Constanța, admisă la Oxford (FOTO - captură video: Dobrogea TV)
Publicat: 20/06/2021, 17:32
Actualizat: 20/06/2021, 17:41

Pănescu Antonia Florina, elevă în clasa a XII-a la Liceul Teoretic „Ovidius”, din Constanța, a fost acceptată să studiez Biochimie la Oxford University, Magdalen College, pe unul din cele patru locuri disponibile, din octombrie 2021.

Însă, din cauza Brexit-ului), ea fiind cetățean al Uniunii Europene (UE), nu poate beneficia de împrumutul guvernamental, iar taxa școlara nu va mai fi de 9,000 de lire pe an, ci de 37,500 de lire pe an, ultimul fiind în program de masterat.

Astfel, ea estimează, cu tot cu prețul de trai, că va avea de plătit 200,000 de lire pentru cei patru ani de studiu, la sfârșitul cărora va obține diploma „Master of Biochemistry”.

Împreună cu părinţii săi, eleva olimpică a încercat mai multe soluţii de obținere de fonduei, de la apelarea la fundaţii educaţionale, până la împrumutul de la bancă, însă suma de care mai are nevoie este încă mare şi trebuie strânsă până la data de 25 iunie 2021, când este termenul limită de a trimite în Marea Britanie dovada că poate acoperi taxele educaţionale.

Ea a povestit, într-o scrisoare deschisă ce a fost publicată pe blogul printesaurbana.ro, cum a participat la mai multe Olimpiade şi s-a calificat în etapa naţională de 14 ori.

„De-a lungul timpului, am participat la etapele naționale la disciplinele Chimie, Biologie, Fizică, și Astronomie și Astrofizică, calificându-mă în total la 14 naționale. Pentru cea din urmă materie, fiind în afara programei școlare, am participat la Cercul Județean de Astronomie și Astrofizică din Constanța, înființat de 3 colegi de clasa a 12-a, care aveau experiență cu olimpiada și care ne predau din studiul lor individual. În ultimii doi ani, eu însămi am preluat rolul de mentor, împărtășindu-mi cunoștințele acumulate și pasiunea pentru subiect, pe care îl tratez, în prezent, ca pe un hobby”, precizează eleva, în scrisoarea sa.

Mai mult, de anul trecut, Antonia Pănescu le oferă îndrumare colegilor care au nevoie de meditaţii la chimie sau biologie, pe platforma TeachU.ro, totul în mod gratuit.

„Am descoperit că îmi face să plăcere să fiu de partea cealaltă a informației, să fiu eu cea care explică un concept și care are o audiență dornică de cunoaștere. Astfel, din martie 2020 m-am decis să devin tutore pe site-ul TeachU.ro, unde ofer lecții gratuite la biologie și chimie elevilor care se pregătesc pentru examene, de admitere sau bacalaureat, olimpiade, sau vor doar să înțeleagă lecția de la clasă, întrucât poate au fost afectați de pandemie. Faptul că mă clasasem pe locul 4 la Olimpiada Națională de Chimie și pe locul 3 la Olimpiada Națională de Biologie în anul precedent le oferea elevilor certitudinea că în timpul orelor de meditație vor primi informații corecte, concrete, care se testează la examene, printr-o metodă care se dovedise a fi eficientă”, a mai scris aceasta.

  • Cine vrea să o ajute pe Antonia Pănescu, cu donații, are la dispoziţie următoarea variantă: Revolut: RO83 BREL 0005 5046 5137 0100, nume Antonia-Florina Pănescu

VIDEO: Dobrogea TV


CITEȘTE ȘI:


O tânără speranţă a ţării în sport întreţine relaţii intime pentru bani: "Când i-am spus...
Cristina Cioran, anunț cu lacrimi în ochi! A fost la spital să își vadă fetița...
FOTO. Anna Lesko, apariție interzisă cardiacilor! S-a văzut trupul perfect lucrat prin body
Băuturile și alimentele care te fac să transpiri abundent. Evită-le
Nu s-a ales doar cu premiul și trofeul Survivor România 2021, ci și cu un...
Simona Halep sare în apărarea lui Simone Biles, după valul de critici la adresa gimnastei:...
Meteorologii anunță că ne vom confrunta cu noi recorduri de temperatură. Fenomenul îngrijorător ce va...
Cartea de identitate electronică, emisă de azi în România
Avertizarea ISU: Dacă ai așa ceva în mașină, mergi ACUM și scoate-l! Este pericol mare
BANCUL ZILEI – Bătrânel răsfățat de nevasta de 19 ani
Cauzele caniculei care dă bătăi de cap europenilor. Cât mai durează temperaturile de peste 40...
Cristina Cioran, anunț cu lacrimi în ochi! A fost la spital să își vadă fetița...
O TÂNĂRĂ care a mers la bazin cu un costum prea DEOCHEAT a avut parte...
Chinezii au construit un câmp cu rachete nucleare! Cum arată, imaginile sunt ULUITOARE
Horoscop 3 august 2021. Zodia care trebuie să facă schimbări majore pentru bani
Și-a luat fetița în brațe și a simțit un miros familiar. A dus-o la spital,...
Horoscop august 2021. Schimbări majore în viața sentimentală pentru aceste zodii. Ce ne spun astrele?
Casa de pensii a făcut anunțul: Care este, de fapt, adevărul despre pensiile din România....
Laura Dincă a dezvăluit tot. De ce s-a despărțit de Cristian Boureanu
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Povestea unui brand legendar, pe care mulţi îl asociază cu pasta de dinţi. Ce produs...