O femeie a murit carbonizată în urma unei explozii la o pensiune din Cluj-Napoca. Alte două au ajuns la spital cu arsuri

Publicat: 10/12/2021, 08:44
Actualizat: 10/12/2021, 10:52

O explozie a avut loc, vineri dimineața, la o pensiune din Cluj-Napoca, pe fondul unei acumulări de gaze, în urma căreia o persoană și-a pierdut viața și alte două au suferit arsuri.

În urma exploziei, o persoană de sex feminin carbonizată, două victime cu arsuri au fost transportate la spital de Serviciul de Ambulanța Județean”, au anunțat reprezentații ISU Cluj. Încă patru persoane au fost asistate medical însă fără a fi transportate la spital.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a dat detalii despre starea răniților și a anunțat că specialiștii analizează situația clădirilor afectate. „Din nefericire, în această dimineaţă, în jurul orei 7,00, a avut loc o explozie la pensiune de pe strada Dunării. Cauza: acumulare de gaze. Din nefericire, s-a raportat, până acum, un deces, două persoane cu arsuri destul de consistente şi o persoană se află în stare de şoc. Şocul exploziei a afectat şi unele magazine şi locuinţe învecinate. În acest moment analizăm starea clădirilor învecinate pentru a decide în conformitate cu prevederile legale. Mulţumesc tuturor structurilor de urgenţă pentru intervenţia rapidă şi profesionistă”, a scris Emil Boc, pe contul de Facebook, unde a publicat și o filmare din timpul incendiului.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj a anunţat că femeia care a decedat carbonizată avea 37 de ani şi era din judeţul Timiş.

„În această dimineaţă, în jurul orei 6,52, prin intermediul unui apel la numărul unic de urgenţă 112 a fost sesizată explozia unei clădiri de pe strada Dunării din municipiul Cluj-Napoca, aceasta fiind urmată de un incendiu. La faţa locului s-au deplasat echipaje de poliţie, echipaje din cadrul ISU şi jandarmi, fiind luate primele măsuri pentru asigurarea locului în care s-a produs deflagraţia şi acordarea primului ajutor persoanelor. De asemenea, cu ocazia activităţilor a fost oprită alimentarea clădirii cu gaz şi electricitate. Până în acest moment, două persoane au fost transportate la spital, respectiv doi bărbaţi, ambii de 34 de ani, din judeţul Harghita, fiind de asemenea identificat în interiorul clădirii trupul neînsufleţit al unei persoane. Poliţiştii au stabilit identitatea acestuia, respectiv o femeie de 37 de ani, din judeţul Timiş”, informează IPJ Cluj.

La fața locului a fost acordată asistență medicală pentru patru persoane, iar incendiul a fos lichidat. Sunt desfăşurate cercetări pentru a se stabili toate circumstanţele care au condus la incident.

„În timpul intervenţiei pentru stingerea incendiului a fost descoperită o persoană de sex feminin decedată/carbonizată şi au mai fost identificate încă două persoane de sex masculin, conştiente, care prezentau arsuri pe mare suprafaţă a corpului. Aceste două victime, conştiente, au fost transportate la spital. Suflul exploziei a afectat clădirile şi autoturismele din zona pe o raza de aproximativ 30 metri. A mai fost acordată asistenţă medicală altor patru persoane, însă nu au fost transportate la spital. Incendiul a fost limitat de intervenţia pompierilor şi nu s-a extins la vecinătăţi. Mai multe persoane din imobilele din zona s-au autoevacuat. La acest eveniment au intervenit aproximativ 30 pompieri. Se fac cercetări pentru stabilirea cauzei evenimentului. Între timp, incendiul care se manifesta la conducta de gaz de la nivel stradal a fost lichidat”, a anunțat ISU Cluj.

Conform primelor informații, IPJ Cluj a fost sesizat la 112 despre faptul că la pensiune, din localitate, în urma unor acumulări de gaze, s-a produs o explozie, urmată de un incendiu. „În urma exploziei, două persoane au fost evacuate, acestea prezentând arsuri pe toată suprafața corpului. Din informațiile deținute rezultă faptul că, în interiorul pensiunii s-a mai aflat o persoană. Forțele ISU acționează pentru identificarea persoanei și lichidarea incendiului”, au transmis polițiștii clujeni.

La locul exploziei a intervenit Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Cluj cu trei autospeciale de stingere, o autoplatformă de lucru la înălțime și aproximativ 30 de pompieri.

Știre în curs de actualizare.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
O vedetă PRO TV, decizie de neînțeles. De ce s-a retras din televiziune
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului