O femeie a rămas însărcinată de două ori într-o săptămână. Cum a fost posibil acest lucru

O femeie a rămas însărcinată de două ori într-o săptămână. Cum a fost posibil acest lucru
sursa foto: Pixabay
Publicat: 13/06/2022, 18:27

O femeie a rămas însărcinată de două ori într-o săptămână  după ce medicii i-au spus că are șanse minime de a naște din cauza unor probleme medicale.

Alina Luca a ajuns să aibă fiicele Ellie și Millie, care nu sunt, din punct de vedere medical, gemene. Ea a spus: „Am rămas însărcinată în timp ce eram deja însărcinată. Nu credeam că este posibil.

„Am aflat că au fost concepute la o săptămână diferență din cauza diferenței de mărime. Este un miracol că mi s-a întâmplat asta”.

Alina, care este deja mamă a unui copil, credea că șansele ei de a avea familia mai mare la care visa au fost anulate din cauza unor probleme cu tiroida. Și, după doi ani de încercări pentru un al doilea copil cu partenerul său a decis să renunțe.

Însă, o lună mai târziu, tânăra de 30 de ani a aflat că este însărcinată. Ecografia din săptămâna a 12-a a arătat apoi un al doilea copil, mai mic.

Medicii i-au spus că acesta era rezultatul unei superfetații – un fenomen atât de rar la oameni încât au existat doar câteva cazuri confirmate.

„După ce am procesat informația și am făcut câteva cercetări, am fost cu adevărat șocată – și mi-am zis: „Wow, chiar s-a întâmplat și chiar mi s-a întâmplat mie”. Este uimitor”.

Alina, care are, de asemenea, o fiică de nouă ani, a aflat că așteaptă din nou un copil în august și a născut pe 15 martie.

Alina, mamă cu normă întreagă, a înființat de atunci o pagină de Instagram pentru a încerca să sensibilizeze populația cu privire la sarcinile superfetate.

Ea a spus: „Sunt mică. Pielea mea era atât de întinsă și aveam atât de multe semne și mă gândeam că burta mea va exploda în curând. Am crezut că mi se va rupe spatele pentru că burta mea era atât de mare. Apoi am fost în culmea fericirii când i-am ținut în brațe pentru prima dată.

„Când le spun oamenilor povestea lor, se uită la mine și cred că sunt nebună și se întreabă cum a fost posibil. Dacă mi-ar fi spus cineva înainte, cred că aș fi fost la fel”, a spus femeia, potrivit The Sun.

Ce este superfetația

Superfetarea este atunci când apare o a doua sarcină nouă în timpul unei sarcini inițiale. Un alt ovul (ovul) este fertilizat de spermatozoizi și este implantat în uter cu câteva zile sau săptămâni mai târziu decât primul ovul. Bebelușii născuți din superfetație sunt adesea considerați gemeni, deoarece se pot naște în timpul aceleiași nașteri, în aceeași zi.

Superfetația este comună și la alte specii de animale. Sursa sigură, cum ar fi peștii, iepurii și bursucii. Probabilitatea apariției sale la om este controversată. Este considerată extrem de rară.

Există doar câteva cazuri de presupusă superfetație în literatura medicală. Cele mai multe cazuri au avut loc la femeia supusă unor tratamente de fertilitate, cum ar fi fertilizarea in vitro (FIV).

Cum se produce superfetația

O sarcină are loc atunci când un ovul (ovul) este fertilizat de spermatozoizi. Ovulul fertilizat se implantează apoi în uterul femeii. Pentru ca superfetația să aibă loc, un alt ovul complet diferit trebuie să fie fertilizat și apoi implantat separat în uter.

Pentru ca acest lucru să se întâmple cu succes, trebuie să aibă loc trei evenimente foarte puțin probabile:

  1. Ovulația (eliberarea unui ovul de către un ovar) în timpul unei sarcini în curs. Acest lucru este incredibil de puțin probabil, deoarece hormonii eliberați în timpul sarcinii au rolul de a preveni o nouă ovulație.
  2. Al doilea ovul trebuie să fie fertilizat de un spermatozoid. Acest lucru este, de asemenea, puțin probabil, deoarece, odată ce o femeie este însărcinată, colul uterin al acesteia formează un dop de mucus care blochează trecerea spermatozoizilor. Acest dop de mucus este rezultatul creșterilor de hormoni produse în timpul sarcinii.
  3. Oul fertilizat trebuie să se implanteze într-un uter deja însărcinat. Acest lucru ar fi dificil, deoarece implantarea necesită eliberarea anumitor hormoni care nu ar fi eliberați dacă femeia ar fi deja însărcinată. Există, de asemenea, problema de a avea suficient spațiu pentru un alt embrion.

Șansele ca aceste trei evenimente improbabile să se întâmple simultan par aproape imposibile.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun